Tryk "Enter" for at gå til indhold

Pleje af ny hæk det første år

Hækken er nyplantet. Værste fjende er ukrudt! Derfor giver vi et godt lag champignonmuld til hæk, for at forhindre ukrudt i at spire.

Champignonmuld til hæk

Det har været et temmelig stort arbejde at få plantet hækken. Dertil kommer, at en hæk ikke er gratis.

Derfor vil vi naturligvis, at hækken skal have de bedste vilkår til at gro sig stor og stærk – og få masser af blade, så hækken hurtigt bliver tæt.

Læs vores blogindlæg om plantning af hæk her:

Plantning af bøgehæk

Vi har ladet os fortælle, at det vigtigste med en nyplantet bøgehæk er at holde ukrudt væk. Begynder der at gro ukrudt op inde i hækken, så vil det kvæle de nederste grene – og hækken bliver ikke tæt fra bunden.

Med 150 meter bøgehæk, så kan det hurtigt blive et stort arbejde at luge ukrudt. Derfor har vi undersøgt, hvad vi kan gøre. Og fundet at det er en rigtig god ide at give champignonmuld, under bøgeplanterne.

Champignonmuld skulle både mindre ukrudt, gøre det lettere at trække ukrudt op og desuden være med til at bibeholde fugt i jorden. Altså 3 rigtigt gode egenskaber ved at bruge champignonmuld til hæk.

Desuden er champignonmuld et affaldsprodukt fra produktionen af champignon, så det er et ganske billigt produkt at få fat i. Vi bestilte 3 kubikmeter, som vi har lagt i et 5-10 cm tykt lagt langs hele hækken.

Champignonmuld vejer næsten ikke noget, så det gik ganske nemt at få kørt det på. Det tog nogle timer – også var der kørt champignonmuld til hæk, som bunddække.

Nem og billig måde, til at mindske ukrudt – hvis det altså virker.

Inden vi kørte champignonmuld til hæk ken, så fik vi lige kultiveret jorden langt hækken. Et ganske fornuftigt råd, som vi fik fra leverandøren af champignonmuld. Ved lige at kultivere jorden, så sikrer vi at jorden er løsnes efter vinteren – og vand kan dermed lettere trænge ned i jorden.

Har beklageligvis ikke noget billede af hækken med champignonmuld omkring – men det ser rigtig flot ud. Så indtil videre kan vi kun anbefale alle, at bruge champignonmuld til hæk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *