page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Det er ikke til, at se…

Det er ikke til, at se til at arbejde i haven. Og det er slet ikke til at se, at vi er på gåtur med Toby – og klokken kun er 17:15. Trods mørket, er der fortsat arbejde udendørs, som kan gøres…

Trods mørket…

På trods af mørket, må vi hellere sige. Det er nemlig virkelig blevet mørkt – og det bliver tidligt mørkt. Snart er en gåtur i skoven, ikke er mere mulig mere. Altså i eftermiddagstimerne, når vi kommer fra arbejde.

Toby har dog et rigtigt fint seletøj med lys, så han let kan ses – og med en lommelygte i hånden og Toby til at lede vejen (lyder næsten, som starten på et juleeventyr), så får vi fortsat gået en rask tur i skoven. Til stor glæde, for Toby…

Hund seletøj lys reflekser

Vi må dog erkende…

Udover en rask gåtur i skoven, så er havearbejdet og ophold i haven begrænset til et minimum – i hvert fald de dage, hvor vi er på arbejde. Weekender er selvfølgelig en anden sag, da vi der har fint med lys – dagslys – når bare vi kommer tidligt igang og husker, at det bliver tidligt mørkt.

Det er dog også blevet meget mere koldt – og især fugtigt – så ikke helt så sjovt, at være i haven.

Vi når dog fortsat lidt havearbejde. I weekenden fik vi sendt lam afsted til slagtning, samtidigt med at vi fik flyttet vores øvrige får og lam til nyt græs.

Læs om slagtning af lam her

Forrige weekend fik vi færdiggjort vores etablering af et nyt stort bed til roser – det glæder vi os vildt til at se blomstre til sommer. 30 roser af sorten Harlow Carr er plantet. Det bliver så flot! Og bedet, som ligger på en skråning ved vores bærhave er blevet meget flot med en ny stentrappe, til at bryde bedet og afgrænsning af bedet mod græsset med store sten.

Læs om planting af roser her

Der sker da lidt i haven, trods vintermørket og vintervejret sætter sine begrænsninger for arbejde i haven.

Det er nu heller ikke fordi, at der er så meget at gøre i haven. Haven er jo ligesom gået i dvale…

Og vi har, i år, ikke nogle store planteprojeker – udover rosenbedet. Sidste år fik vi plantet ny hæk, og plantet en masse frugttræer. November og december er nemlig perfekt til plantning af træer, hæk, buske, roser o.l.

Læs om planting af hæk her

Læs om plantning af frugttræer her

I år sker mest arbejde dog indendøre med lidt oprydning, maling o.l. Fortiden er vi igang med at male vores salgsstade til vores honning, så det kan få samme flotte farve, som vores bistader.

Vi maler med linolie maling

Linolie maling er et helt naturligt produkt. Linolie maling er lavet af hørfrø, som er tilsat lidt farvepigment. Dermed er linolie maling ikke farligt for bierne, som er meget følsomme væsner – og naturligvis heller ikke farlig for os mennesker.

Maling med linolie maling er lidt mere besværligt end at male med almindelig maling, da linolie – præcis som navnet siger – er en olie, så det løber nemt. Derfor arbejder man med tynde lag, og bygger langsomt lagene af linolie maling op.

Et perfekt arbejde til en mørk eftermiddag i december, hvor man i ly for regn og kulde kan arbejde indendøre i værkstedet.

For nogle dage siden fik træværket første omgang linolie – klar linolie med svampedræber, for at sikre en lang levetid for træværket.

Igår, aftes, fik vi givet første par lag hvid linolie – man kan fint lægge 2-3 lag linolie samme dag, med lidt tørretid imellem, men derefter skal olie tørre godt ind i træet.

Efter vores gåtur i skoven er vi rykket i værkstedet, for at give de sidste lag linolie.

bistade salgsstade linolie maling

Er det ikke blevet fint?

Nu skal det bare tørre i nogle dage, så kan salgsstadet komme på loftet – klar til at skulle bruges næste år, når vi har høstet honning fra bierne igen.

Toby fik desuden en god eftermiddagslur, efter gåturen i skoven, og er vist frisk igen til endnu en tur…

Det springer vi dog over.

NU, er det for mørkt! Istedet rykker vi indendøre og julehygger med lys, gløgg og julekager.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *