Højbedene er færdige. Der er fyldt jord i. Nu er det tid til plantning af kål – de forspirede kål trænger virkelig også til ny jord og mere plads….
Forspring af kål
Det har været en virkelig stor succes med forspiring af kål – fremfor at så direkte i køkkenhaven, som vi tidligere har gjort. Vi har LANGT sundere planter. Det “forsøg” gentager vi næste år.
Det har faktisk også været meget lettere at undgå larver og snegle i vores kål i år. Måske især fordi planterne er kommet ekstra godt fra start i vindueskarmen, og sidenhen priklet om flere gange.
Måske årsagen også er, at vi løbende har fået sortere svage planter fra. Det har også været virkelig nemt at bekæmpe snegle, larme og lignende utøj. Vi har ganske enkelt spulet planterne med vandslangen, når vi har vandet.
Nu er trænger planterne dog virkelig også til at blive plante ud, men se lige nogle lækre rødder. Ser det ikke godt ud?
Plantning af kål
Næste år vil vi nok plante ud lidt tidligere. I år skulle køkkenhaven dog lige bygges – helt præcis højebedene. Eller rettere sagt træ til højbedene skulle leveres, hvilket pga coronavirus trak ud. Nu er bedene bygget og der er fyldt jord i. Det blev til 12 kubikmeter jord, som blev kørt i de mange højbede. Det bliver så godt at få plantet det hel til, næste år.
Vi planter grønkål og palmekål. Hvidkål og rødkål vil vi forsøge os med næste år. Men vist godt vi ikke også har fået starte op med hvidkål og rødkål, for det er blevet til mange kålplanter i år.
Vi fik plantet palmekål i et højbed og grønkål i et andet – Det blev til platning af 48 kål, alt i alt. 24 grønkål og 24 palmekål, så ja, der skulle være rigeligt kål til os i år.
Toby har naturligvis allerede taget ejerskab på de to højbede. Kål er dog vist ikke lige ham, trods han er vild med ALT der kan spises. Overskydende kål bliver vist foder til får og høns.
Sikke et fint anlæg – her er masser af plads til grøntsagerne, ser det ud til!
Hej Frede
Ja ik? Vi er også meget glade for det – og glæder os VILDT til at få det hele plantet til, næste sommer.
For nu er der udplantet kål i lange baner, en del knoldselleri og nogle rækker persille… Inden længe også jordbær og hvidløg. Resten må vist blive til foråret 🙂