page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Plantning af bærbuske i bærhaven

Vores bærbuske er kommet. Nu skal bærhaven plantes til med hindbær, brombær, stikkelsbær, solbær og ribs.

Efterår og plantning af bærbuske

Sommeren er nu officielt slut. Ikke at vi har haft ret meget sommer i år, men nu har regnen virkelig fået overtag. Og det er begyndt at blæse en del.

Positivt ved efteråret er, at det er perfekt plantetidspunkt – især perfekt plantetidspunkt for bærbuske. Og vi har bestilt rigtigt mange bærbuske, som skal plantes i vores bærhave.

Helt præcis har vi bestilt:

2 stk. brombær af sorten Himalaya
5 stk. Ribs af sorten Stanza
5 stk. stikkelsbær af sorten Achilles
10 stk. efterårshindbær af sorten Polka
10 stk. sommerhindbær af sorten Algonquin
10 stk. solbær af sorten Titania

Sorterne er udvalg for deres smag og at det er gamle sunde sorter. Vi har på ingen måde haft fokus på tornfri sorter eller moderne sorter, som ikke har nogen smag. Smag er det vigtigste for os!

Regnvejr og blæst

Efteråret er perfekt plantetidspunkt for bærbuske, da jorden er blevet varmet godt op, igennem sommere. Samtidigt, så kommer der rigtigt meget vand – og det kan planterne lide!

Første regnvejrsskyl kom, straks efter vi havde pakket planterne ud – vi fik derfor hurtigt sat planterne op langt stensætningen, for at regnen ikke smadre de endnu skrøbelige planter.

Bærhave bærbuske regnvejr

Også måtte vi i regntøjet…

regnvejr regntøj hund

Eller helt korrekt, så hoppede jeg i regntøjet. Rune foreslog, at vi udskød plantningen til dagen efter. Lidt regn skal nu ikke holde mig fra at komme i haven – Toby var også klar til at komme med ud i vandpytterne.

I løbet af en times tid, så klarede det op – og Rune hjalp til med plantning af de sidste bærbuske.

Dermed er bærhaven nu tilplantet. Dejligt!

bærbuske bærhave regnvejr vandpyt hund bærhave plantetid

Jordbær

Der er også blevet plads til nogle rækker jordbærplanter i haven. Godt nok ikke i bærhaven, da planen er at jordbær på sigt skal dyrkes i køkkenhaven – men køkkenhaven er først et senere kapitel, men jordbær skal der til. Vi fandt et lille stykke jord og fik sat nogle jordbærplanter, så vi kan få jordbær til sommer.

jordbær jordbærplanter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *