Tryk "Enter" for at gå til indhold

Farvel til bierne for i år

Tiden er kommet til at lukke ned for bierne. Give bierne deres foder til vinteren – også ellers lukke bistadet af, så bierne er beskyttet indtil næste år.

Vinter klargøring af bier

Vi har fået bifamilierne meget sent, grundet det meget dårligt år for bierne. Foråret har været alt for vådt og vinteren alt for lang. Derfor har vi ikke høstet nogen honning i år, som man normalt ville gøre før vinter klargøring af bier.

Bifamilierne er dog blevet meget store, og vi er sikre på at de nok skal klare sig godt igennem vinteren.

Nu kigger vi til bierne sidste gang. Giver bierne deres foder til vinteren – foderet er i den gule spand. Vi fodrer med helt flydende foder, som bierne henter ned og laver til honning. Det er denne sukker honning, som bierne lever af igennem vinteren – normalt ville bierne selvfølgelig leve af den honning, som de har lavet i løbet af sommeren. Det er dog den honning, som vi under normale omstændigheder ville have høste her i sensommeren. Derfor fodrer man bier om vinteren – og vinter klargøring af bier handler derfor først og fremmest om at sikre mad nok til bierne igennem vinteren.

Desuden har vi fjernet en del af tavlerne, så bierne nu kun lever på 8-10 tavler – det er ganske rigeligt for at komme igennem vinteren.

Til sammenligning kan det siges, at når bifamilien er størt midt på sommeren, så er der 40 rammer – eller mere – i bistadet.

Oprydning af bi-udstyr

En del af vinterklargøringen af bier er også at vi har kigget vores biudstyr igennem. Fået det vasket og fået båret de forskellige dele op på loftet – her kan udstyret stå, indtil vi skal bruge det til sommer.

biudstyr loft rammer

Dejligt at Martin har fået fejet loftet og gjort grundigt rent.

Tjek martins blogindlæg om rengøring af loftet her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *