Tryk "Enter" for at gå til indhold

Opsætning af hindbærstativ og brombærstativ

Vi er ved at anlægge bærhave. Nu skal hindbærstativ og brombærstativ sættes op, så vi kan få plantet alle bærbuskene.

Runer er glad!

Rune er heldigvis meget glad for det hindbærstativ og brombærstativ, som jeg har lavet til ham – eller måske mere til os, da vi helt sikkert begge kommer til at nyde de mange bær fra vores bærhave. Det bliver lækkert, når vi næste sommer kan høste hindbær, brombær, stikkelsbær, solbær og ribs.

Vil du læse hvordan jeg har lavet stativer til hindbær og brombær?

Sådan lavede jeg vores hindbærstativ og brombærstativ

Jeg var nu også ganske sikker på, at Rune ville blive glad for det hindbærstativ og brombærstativ jeg har lavet. Nu kan Rune så få lov at hjælpe mig med opsætningen.

Det bliver lidt af et arbejde. Pælene til stativerne skal 90 cm ned i jorden, for at vores hindbærstativ og brombærstativ står fast – ville være ærgerligt, at det vælter i næste storm.

Stativerne kommer desuden til at bære temmelig meget vægt fra hindbær og brombær – og det ville være virkelig øv, hvis stativerne væltede med årets høst.

Vi lejede derfor et pælebor, så vi kunne bore nogle huller i jorden til henholdsvis pælene til hindbærstativ og brombærstativ.

hindbærstativ pælebor

Lettere sagt end gjort!

Sådan en pælebormaskine er ikke nem at styre. Jorden var desuden temmelig hårdt og meget leret. Godt vi var to!

Arbejdet tog det meste af lørdagen. Forhåbentlig vil vores hindbærstativ og brombærstativ holde i mange år, så vi ikke foreløbig skal bruge en lørdag på sådan et knokkel igen.

montering hindbærstativ brombærstativ

Montering af snor

Søndag fik jeg monteret snor på pælene. Et godt råd hertil er at bruge plastbelagt stålwire, så holder det længe. Og et ekstra godt råd er at montere bardunstrammer i enden af snoren. Derved kan man stramme snoren, ganske nemt, når der er behov for det.

En ekstra fordel ved at bruge bardunstrammer, det er at snoren nemt kan hægtes af. Det bliver dejligt, når buskene skal beskæres.

Virkelig tilfreds med vores hindbærstativ og brombærstativ. Nu må planterne godt komme, så vi kan få plantet bærhaven til.

hindbærstativ brombærstativ bærhave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *