page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Som om vi ikke havde nok projekter…

Nu skal det være! Der skal hegn om frugthaven, så vores høns kan komme til at nyde hele frugthaven. Valget er et engelsk kastanjehegn, som er et skønt natur hegn og næsten vedligeholdesfrit…..

Kastanjehegn – næsten natur hegn og næsten vedligeholdesfrit hegn

Okay! Det er måske med en snert af modifikationer at kalde kastanjehegn et naturhegn. Normalt er et naturhegn et levende hegn – eller lavet af kun naturmaterialer, som f.eks. et kvashegn.

Et kvashegn er lavet af netop grene og kvas fra haven. Holdt på plads af nogle stolper, som er banket i jorden i to rækker. Kvas og grene placeres imellem stolperne og stolperne holder haveaffaldet på plads, så der skabes et hegn.

Til et kastanjehegn er både brugt skruer og en del meter hegnstråd, som holder stavene i hegnet på plads. Så ja, et fuldstændigt natur hegn er et kastanjehegn ikke. Dog næsten. Og det ser meget naturligt ud med de mange kastanjestave og kastanjestolper.

Det er dog ikke forkert at sige at et kastanjehegn er et næsten vedligeholdesfrit havehegn. Kastanje holder nemt i rigtig mange år – hos Sallingbo yder de 20 års garanti på stolperne til hegnet. Stavene som udgør hegnet holder nemt endnu længere, da stavene ikke er i kontant med jorden.

Vi har købt vores kastanjehegn hos sallingbo. Netop bestilt – og jeg håber på hurtig levering, så vi kan komme igang med opsætning af vores kastanjehegn. Glæder mig helt vildt til at se, hvordan det kommer til at fungere.

Drømmen om kastanjehegnet

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har drømt om dette hegn i temmelig mange år efterhånden. Allerede førend vi overtog Nymølle havde Rune og jeg en plan om en frugthave med hegn omkring. I mine drømme, så har det været kastanjehegn – netop for at gøre det naturligt, men også fordi et kastanjehegn er et næsten vedligeholdesfrit hegn.

Endnu en fordel ved kastanjehegn, som jeg sidenhen har lært, er at hegnet kan monteret på selv en bakke eller skråning – og stavene fortsat vil hænge lodret. Vores frugthave skråner en del – og det ville se helt tosset ud med et almindeligt stakit omkring frugthaven, da alle hegn ville “vælte”.

Fra jeg begyndte at kigge på vedligeholdsfri hegn og natur hegn til haven, så fandt jeg hurtigt sallingbo – og deres flotte engelske kastanjehegn. Har fulgt sallingbo på facebook i mange år, hvilket jeg kun kan anbefale. Virkelig nogle flotte fotos, som de lægger op.

Nu er påske lige op over, og vi får næppe leveret før påske. Har trods alt først lige bestilt. Jeg får derfor nok lov at drømme om mit nye hegn i noget tid endnu. Nu har jeg dog drømt om det siden 2017, så et par dage endnu klarer jeg nok.

Jeg skal naturligvis nok vende retur med fotos. Og jeg kommer helt sikkert også retur med min erfaring med opsætning af kastanjehegn.

Vi havde faktisk overvejet om Sallingbo skulle montere hegnet for os. Vi har fortiden gang i rigtig mange haveprojekter. Omvendt, så ville det ærligtalt også være lidt af et nederlag at skulle have et firma til at sætte hegn op i vores have. Vi har trods alt selv lavet alle hegn indtil videre – både vores plankehegn om køkkenhaven, hegn til får og det er da også blevet til opsætning af et par havelåger efterhånden.

Så ja! Vi gør det selv igen-igen. ELSKER den beslutning. Tingene tager måske lidt længere tid, når man gør alting selv, men nyder resultatet des mere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *