page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Nogle gange skal de store maskiner findes frem..

Vi skal have lavet en port ved indkørslen. Første trin er at få sat stolper til vores port i jorden. Får hjælp af en vognmand, til at bore hullerne til de store stolper…

Port ved indkørsel

Kunne næsten kalde porten for Tobys port. Trods en port hurtigt kan tænkes, som skulle holde nogen ude – så er det nu ikke pointen.

Vi har blot en lang indkørsel, ligesom vi har en stor haven. Haven strækker sig hele vejen rundt om huset. Og med en hund, så er det dejligt at vide hvor han er. Ikke fordi Toby har tendens til at stikke af, men alligevel. Det fristende at besøge naboen, når damerne er i løbetid.

Dermed opstår situationer alla “hvor er Toby”. Og det er bare frusterende. Og derfor skal vi have lavet en port til indkørslen – resten af haven er hegnet ind af hegn og hæk.

Trods Toby ikke kan hoppe højt – Han er en corgi, så når ikke over knæhøjde – så vil vi have en forholdsvis høj port. Indskørsel er lang, hækken skal være høj og en lille låge vil ikke passe til huset.

Med en stor port, så skal der også ordentlige stolper til – trods alt på stolperne, som kommer til bære alt vægten. Vi har købt 150×150 cm stolper til vores port. Det bør være rigeligt, når de kommer ordentligt jorden.

Opsætning af stolper til port

Jeg kan vist godt sige, at jeg er erfaren i opsætning af stolper – såvel gravning af huller til stolper med pælebor. Det trods alt kun i foråret, at jeg blev færdige med vores plankehegn omkring køkkenhaven.

Dengang var det 10×10 cm stolper, som blev brugt. Hver hul er boret ved håndkraft med et pællebor. Stolperne blev sat fast i jorden uden beton. Belastningen på et plankehegn er ikke så stort, som på en port til indkørsel. Læs om opsætning af stolper uden beton

Denne gang får jeg dog hjælp af en nabo. Herligt med gode naboer! Teis er vognmand og har det helt rigtige udstyr til opsætning af stolper til port – i hvert fald, når det er så brede stolper.

Tog ham ikke meget mere end 20 minutter at bore to huller på 110 cm. Dejligt effektivt. Noget andet end da jeg selv borede huller med mit pælebor. Det kunne jeg nu heller ikke have brugt, da det er for småt til stolper på 150×150 cm.

Opsætning montering stolper til port

Med hullerne boret, så var det bare at få stolperne i hullerne. En opgave, som nu var besværlig nok. De er tunge, sådan nogle stopler – med hjælp fra Rune, så gik det.

Placeret i hullerne fik jeg lirket stolperne på plads og sat i vatter. Med lidt brædder omkring blev hver stolpe støttet.

støbning stolper til port til indkørsel haveport

Derefter blev stolperne støbt fast med stolbebeton. Ganske nemt.

Nu får det hel lov til at sætte sig – vigtigst at jorden falder til – så det hele bliver stabilt. Også skal der bygges en port i træ til indkørsel. Denne gang, noget helt andet end vores usynlig haveport i plankehegnet.

Se vores haveport i træ her

Denne gang skal det være en rigtig port – en flot port til vores indkørsel. Tænker noget i stil med vores havelåger, hvor inspirationen er hentet fra skagens stakit.

Se vores havelåge i træ her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *