Tryk "Enter" for at gå til indhold

Vi planter en rosenhæk

Vi har besluttet at vi vil plante en rosenhæk – og idag skal første spadestik tages i klargøring af rosenbedet til den nye hæk af roser.

Det handler om at gøre det nemt…

En rosenhæk er fantastisk smuk, når den hele sommeren står dækket af blomster – det er bare langt flottere med et væld at roser, fremfor en enkelt rose her og der.

En hæk af roser er desuden en klar del af en klassisk gammeldags bondehave, som vi forsøger at skabe her på Nymølle.

Den helt store årsag til at vi planter en rosenhæk er dog for at gøre det nemt for os.

Vi har en kæmpe have.

Vi har især en stor græsplæne – for ikke at tale om flere græsmarker til dyrene. Vi klager ikke, vi elsker det! Og vi er skam glade for en stor græsplæn! Vi etablerede sågar endnu en stor græsplæne i efteråret, under vores frugthave.

Læs om etablering af ny græsplæne her

I forlængelse af frugthaven – op imod bærhaven – har vi dog en 15 meter skråning på 1,5 meter i bredden. Skråningen er temmelig stejl, hvilket gør det svært at klippe græs.

Og…

Istedet for at skulle kæmpe med at slå græs på denne skråning, så har vi besluttet at plante en rosenhæk.

En ekstra fordel ved at sætte en masse roser her ved bærhaven og frugthaven er, at der bor mange rovdyr i roser – altså insekter, som spiser lus, lopper og orme.

Samtidigt med at vi slipper for at kæmpe med at klippe græs på denne skråning, så får vi også tilføjet lidt økologisk skadedyrsbekæmpelse til vores frugthave og bærhave.

Det er dermed ren win-win 🙂

Klargøring til rosenhæk

Med fokus på de mange fordele ved at plante en hæk af roser – og med udsigten til at kunne nyde et væld af roser til sommer – så begynder vi arbejdet med at grave græsset væk.

rosenbed roser rosenhæk

For gøre det nemmere – sarkasme kan forekomme – for os selv, så lægger vi også lige en række store sten. Derved lavet en fin afslutning på græsplænen, til bedet med rosenhækken.

Og…

Nu vi er igang med at lege med store sten, så har vi fået den ide at lave en trappe af sten – for at bryde hækken af roser. I første omgang var tanke, at bibeholde et stykke med græs, men en trappe vil være flottere.

Nå ja, også har vi lige to hyldetræer, vi skal have gravet op… en opgave, som tager på kræfterne. GODT, at vi har Toby til at støtte, når en mand er faldet.

Opgravning rødder hund mark

Det var den dag i haven…

Det bliver tidligt mørk og arbejdet i haven er begrænset til de lyse timer.

Vi nåede dog det hele. Græsset er gravet væk. Hyldetræ rødderne er gravet op. De store sten er sat på række, til at markere afslutningen på græsplænen.

Nu skal vi blot have lavet stentrappen – også skal der plantes roser.

Mere om det i et senere blogindlæg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *