Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så skal de sidste tulipanløg i jorden

November er sidste chance for at plante tulipanløg. Nu skal de sidste løg i jorden – vi lægger sågar tulipanløg i jordbærbedet…

Plantetid for tulipanløg

Forårsløg kan lægges i jorden fra september og indtil november – november er sidste udkald, hvis løgene skal kunne blomstre til foråret. Netop tulipanløg plantes dog bedst i november, hvor efterårets nedbør er ved at være forbi. Derved mindskes risikoen for svamp og råd i tulipanløgene.

At vente til november med at plante tulipanløg har desuden den fordel, at mosegrise og mulvarper ikke er ret aktive fra november og indtil april – kan ikke sige, at de går i hi. Mosegrise og muldvarper bliver dog under jorden i vintermånederne og kommer først op igen, i foråret. Både mosegrise og muldvarper er vilde med tulipanløg – ved at plante tulipanløg i november, så er den største fare for at alle tulipanløgene bliver spist, væk.

Har man virkelig store problemer med mosegride og muldvarper, så kan det anbefales at lægge tulipanløg i krukker.

Torsdag aften fik vi plantet krukkerne til med tulipanløg.

Læs om plantning af tulipanløg i krukker her

Vi lægger dog også en stor del tulipanløg i havens bede. Her bruger vi løgkurve til at lægge tulipanløgene i – det gør det nemmere at finde løgene, når de skal graves op igen.

Det er ganske nemt at lægge forårsløg i løgkurve. Der skal blot graves et stort hul, løgkurven lægges i hullet, lidt jord drysses i kurven og løgene løgges i kurven – også er det blot at dække med jord.

Ganske simpelt.

Eneste det er vigtigt at huske – især med tulipanløg – er at løgene ikke skal røre hinanden.

Tulipanløg løgkurv plantetid løgkurv forårsløg tulipanløg

Vælg desuden at lægge løgene tæt – uden at røre hinanden. De fleste planteguides for forårsløg anbefaler at plante med 10-20 cm afstand. Det er altså synd, at plante med så stor afstand! Det bliver langt flottere, hvis du planter tæt!

Tulipan løg i jordbærbedet

Foruden, at vi lægger mange tulipan løg i krukker og rundt i havens bede, så lægger vi også en stor del tulipan løg i jordbærbedet. Helt præcis i rækkerne imellem jordbærplanterne.

Det er de mindre løg, som vi lægger i jordbærbedet. Vi lægger de største og bedste løg i haven – eller i krukker.

De små løg lægger vi i jordbærbedet. Det bliver lidt en planteskole for løg, så løgene kan vokse sig større. Desuden kan vi bedre tillade os at klippe buketter. De små løg skal nemlig helst ikke bruge energien på blomsten, men bruge energien på at lave større løg.

Så alt imens vi får skabt nogle større løg, som vi kan plante til næste år, så får vi også massevis af tulipaner til buketter.

Det er altid synd at klippe buketter af de løg, som står i krukker og de løg, som står smukt rundt i haven. Derfor er løsningen med tulipan løg i jordbærbedet en genial løsning!

Vi bilder os desuden ind, at de mange farvestrålende tulipaner i jordbærbedet er med til at tiltrække flere bier til jordbærbedet – og dermed sikre en bedre bestøvning af jordbærblomsterne. Men det er kun en overbevisning.

Vil du vide mere om vores jordbærbed?

Læs om anlæg af jordbærbed her

tulipanløg jordbær jordbærbed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *