Tryk "Enter" for at gå til indhold

Nem vinteropbevaring af Georginer

Det er nu en uge side, at vi gravede vores Georginer op af jorden. Nu skal knoldene pakkes ind og gemmes til foråret.

Herligt have arbejde i efteråret!

Lad os lige starte med at slå et slag for at se positivt på vinteropbevaring af Georginer – og generelt på det arbejde, som det er at få styr på haven til vinter.

Alt for mange gør det til et problem!

Mange vælger Georginer, Gladiolus og lignende super skønne planter væk, fordi de er af den forståelse, at det er besværligt.

Det er det altså ikke!

Jo jo! Herre bevares…. Det tager tid at grave Georginer op af jorden, vaske dem og gøre knoldene klar til at klare sig igennem vinteren. Men er der noget, som ikke tager tid?

Der er desuden ikke meget andet at gøre i haven. Plæneklipperen er gemt væk og græsset er klippet sidste gang, for flere uger siden. Der er intet, som skal plantes i køkkenhaven. Der er ingen træer, buske eller hække, der skal beskæres eller klippes.

Med andre ord: Der burde være tid til at bruge et par timer på Georginer.

Og såvel Gladiolus, lægning af tulipanløg – og alle de øvrige løg, knolde og planter, som kræver årlig opgravning og plantning.

Det er virkelig hele arbejdet værd!

Opgravningen af vores Georginer er overstået. Det tog nogle timer en lørdag, hvilket så også var inklusiv rengørelse af blomsterkrukkerne vi har vores Georginer i.

Læs om opgravning af Georginer her

Nu har georginknoldene ligget og tørret – og nu skal de pakkes, så de stilles til vinteropbevaring.

Vinteropbevaring af Georginer

Vi har nogle fine plastkasser, som vi overvintrer vores Georginer i. Vi starter ganske enkelt med at lægge avis i kassen, drysset lidt spagnum på en avis og lægge den første knold i kassen. Drysse knolden med lidt mere spagnum, sikre mærkning af knolden og til slut pakke knolden ind i avisen.

Georginer Georginknolde vinteropbevaring

Sådan fortsætter vi, indtil vi har fået pakket alle Georginknoldene i hver deres avis, med lidt spagnum.

Hver sort af Georginer får sin egen avis, til indpakning. Og der lægges tydelig mærkning ved – så vi til foråret kan kende de forskellige knolde fra hinanden.

Læs om vores hjemmelavede planteskilte her

Det er i bund og grund det! Det tager ikke meget tid – og gøres nemt i en garage en mørk eftermiddag, hvor det alligevel er for mørkt til at gøre ret meget andet…

overvintring opbevaring vinteropbevaring

Når alle knoldene er pakkes, så trykkes aviserne let omkring – og der lægges yderligere et par lag af aviser ovenpå.

Vores kasser til Georginer er så praktiske, at det kan stables – det gør, at knoldene fylder mindre i skuret.

Og det er netop i skuret, hvor knoldene best overvindres. Vel at mærke, hvis det er et frostfrit skur. Georginer tåler nemlig ikke langvarig frost.

Et godt råd – sæt en tom kasse med bundne i vejret. Evt med et stykke flamingo ovenpå – og sæt kasserne med georginknoldene ovenpå. Derved sikres det, at knoldene ikke står direkte på et koldt gulv.

Det må da siges at være nem vinteropbevaring af Georginer, ik?

Vinteropbevaring Georginer Dahlia garage

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *