Tryk "Enter" for at gå til indhold

Kan det bliver for meget?

Jeg har efterhånden temmelig mange krukker. Bruger mine mange krukker til at skabe farve, hvor vi færdes – elsker at pynte med krukker ved indgang, indkørsel, hoveddør og krukkehaven.

Krukker ved indgang

Det startede med to krukker. Sidenhen er kommet flere og flere. Nu er der ved at være temmelig mange krukker – og nøj, hvor jeg er glad for mine mange krukker.

Ikke fordi jeg ikke er glad for blomster i havens bede, men krukker gør det muligt at skifte ud – og konstant sikre blomster, som er i sæson. Det er især genialt med krukker ved indgang og områder, hvor man færdes meget – da det sikrer at her altid er noget flot til øjet.

I år har jeg ekstra mange forårsløg i krukker. Det bliver bare hurtigt til flere og flere…

Tidligere på ugen fik jeg båret alle krukker med forårsløg frem. I løbet af weekenden har jeg fået arrangeret alle krukkerne i haven. I krukkehaven – stien langt huset – er alle krukkerne kommet frem. Og mine planteborde ved hoveddøren er blevet fyldt med krukker.

I år har jeg fået et nyt sted til krukker – nemlig ved indkørslen. Da vi i efteråret lagde fliser til skraldespande – såvel fik plantet mere hæk ved indkørslen – så greb jeg chancen og fik placeret et par fliser ved indkørslen, som er beregnet til krukker ved vores indgang til haven.

krukkehave

De fire fliser ser ikke ud af meget. Og jeg har da fået et par spørgsmål fra forbipasserende, hvad der skulle placeres der.

Jeg har sågar fået spørgsmålet om det er til placering af europaller. Egentlig ikke et dumt bud, når nu vi er en landejendom – og alt leveres på europaller. Dog ikke rigtigt. Og ikke videre pænt at have ved indkørslen.

De seneste måneder har vi dog fået leveret ekstra meget på paller, så ikke et dumt spørgsmål. Slet ikke, hvis man tænker på de ENORMT mange paller vi havde stående henover julen ved indkørslen – fra sække med lecanødder, som vi fik leveret til vores renovering indenfor. (opfyldning af krybekælder med lecanødder)

De mange betonfliser, som jeg fik placeret tidligere på ugen gjorde næppe pointe med fliserne mere tydeligt… hvis man da ikke ligefrem kender til disse planteborde.

plantebord opsats krukker ved indgang

Plantebord til krukker

krukker ved indgang hoveddør tulipaner forårsløg

Nu er min krukker placeret ved indgang til haven – indkørslen om man vil – og det er da blevet ganske godt.

Nogle vil måske mene, at det er lidt kedeligt med de mange tomme krukker. Det er det måske også, men flere af forårsløgene er ved at komme frem – og trods her endnu ikke er meget blomst, så bliver det hurtigt farverigt. Skud fra forårsløg er ganske dekorative, når de bryder jorden. Det synes jeg i hvert fald.

I hvert fald flottere med de mange forårsskud, fremfor ingen ting… Og et par uger endnu, så begynder de første påskeliljer at blomstret. Sidenhen følger flere tulipaner og mange andre forårsløg.

Jeg nyder i hvert fald selv, at gå og følge hvordan de mange forårsløg spirer frem. Trods jeg da især glæder mig til at opleve hele blomstringen. Det bliver så flot 🙂

Hjemmelavet opsat til krukker ved indgang, hoveddør eller bare i haven

Jeg har nogle vældig fine planteborde til krukker – det behøver dog ikke være så avanceret. Et havebord fungerer fint – eller måske bare en kasse med en flise ovenpå.

Jeg har selv nogle steder bare brugt nogle fundament blokke, hvor jeg ovenpå har lagt en flise – og dermed fået skabt et fint lille plantebord. Når der placeres krukker ovenpå og omkring, som skjuler, så er det ikke så afgørende hvordan plantebordet er.

Et andet sted i haven – krukkehaven, langt huset – har jeg nogle store whiskeytønder, hvor jeg placerer fliser ovenpå. Her i foråret fungerer det som plantebord til krukker. Sidenhen fjernes fliserne og der plantes ærteblomster i whiskeytønderne.

Læs om hjemmelavet plantebord til krukker her

Ellers kan man også købe plantebord, ligesom mine – jeg har mine fra bilka. De kan købes her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *