Tryk "Enter" for at gå til indhold

Havens – måske – sidste stentrappe…

Nu skal havens tredje stentrappe laves. Denne gang en stentrappe af granitsten – også kendt som trinsten eller trappesten.

Stentrappe i haven

Der er næsten gået sport i at bygge stentrapper i haven. Nu skal den tredje stentrappe laves – og det er et knokkel uden lige, hver gang.

En stentrappe er dog et både praktisk og smukt element i haven. Praktisk, da en trappe sikrer nem adgang fra et niveau til et andet niveau. Smukt, det siger vist sig selv… Sten er bare SKØNNE!

Jeg vil undlade at gentage min guide til at lave en stentrappe til haven. Den kan findes her:

Guide til at lave trappe af sten

Den færdige trappe vil jeg dog gerne vise, da jeg denne gang har leget lidt med et anderledes designudtryk. Før har jeg lavet trapperne af store kampesten, som er lagt side om side – og flere sten derved udgør hvert trin.

Denne gang har jeg brugt nogle temmelige store granitsten, som hver udgør ét trin.

stentrappe hjemmelavet trappe sten

Jeg er selv vældig godt tilfreds. Trappen fungerer i hvert fald. Ikke så pænt lige nu, hvor gruset tager alt fokus. Når det hele falder lidt til, så skal det nok blive smukt. Ikke mindst, når jeg får plantet grusbunken til med forskellige planter.

Jeg har bevist brugt en meget grov grusblanding her – både fordi jeg havde adgang til den, ganske gratis. Og fordi her er skygge. Og tanken er at det hele skal plantes til med skyggetålende planter, som gerne gror i en sandholdig jord – så det kan blive sådan lidt en stenhave i skyggen.

Stenhave omkring trappe af sten i haven

Normalt placeres en stenhave i fuld sol, da langt fleste stenplanter foretrækker en solrig plads. Der er dog også flere stenplanter, som foretrækker skygge. Flere heraf er hjemmehørende planter her i danmark. Det fælder f.eks. hulkravet primula, ramsløg, skovmærke og skovanemone.

Nu her er tale om en stentrappe, som fører til vores køkkenhave, så ville det jo være fantastisk med massevis af ramsløg – og meget passende.

Ramløg har dog den ulempe, at den er hurtigt væk igen. Vi er derfor ikke helt sikre på, at det skal være den. Men leger endnu med ideen. Måske kombineret med et par buske, for at skabe noget struktur omkring stentrappen, når ramsløg ikke er her.

Nu må vi se, hvad det ender med. Nu er trappen i hvert fald lavet… herligt at få en nem adgang til køkkenhaven, næsten direkte fra vores hoveddør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *