Tryk "Enter" for at gå til indhold

Tid til at tage krukker med tulipanløg frem

Nu kommer krukkerne med tulipanløg ud i vores krukkehave foran huset – som lovet tidlige, så kan også ses den hjemmelavede opsats til krukker.

Hjemmelavet opsat og plantebord til krukker

Jeg fortalte i forrige bloginlæg om min hjemmelavede opsat til krukker, så vi kan få krukkerne op i højden i vores krukkehave.

Ganske glad for løsning, som jeg har fundet på med whiskeytønden. Giver mulighed for at bruge whiskeytønden på mange forskellige måder i krukkehaven.

Læs om hjemmelavet opsat til krukker her

krukkehave opsats krukker plantebord

Det er måske ikke så pænt – endnu – med stabilgruset, men der kommer pænt grus ovenpå. Ordsproget “ting tager tid” passer dog meget godt til en have. Og vi tager det hele i etaper.

Praktist er det at lave linjer i haven – som stier og hække – først. Og først senere bliver det rigtig godt.

Vores krukkehave ser måske heller ikke ud af så meget endnu, da løgene kun lige er ved at spire frem. Bare vent! Om et par uger, så ser her helt anderledes ud – whiskeytønden vil være skjult i grønne blade fra de mange tulipanløg.

Og om 4 ugers tid vil de først forårsløg blomster. Til den tid bliver der virkelig smukt her i vores krukkehave, langs huset.

Når vi om et par år har fået fremavlet flere tulipanløg, så vil her være endnu flere krukker.

Igen: ting tager tid. tulipanløg formerer sig dog ganske nemt, når de får rette pasning – har allerede godt gang i formeringen. Læs om tulipanavl her

Om et par år, kommer der til at være krukker hele vejen langs husmuren. Til den tid kan området foran huset, virkelig kaldes vores krukkehave. Det bliver så flot.

Næste blomster til vores krukkehave

forspiring valmuer

Med en krukkehave handler det om konstant at være på forkant med blomster. Der skal jo helst ikke være periode, hvor der ikke er blomster i krukkehave. Det er jo lidt det, som er hel ideen i en krukkehave – at man konstant kan skifte ud, så krukkehaven altid er med blomster.

Vi er ved at have fået et god system. Og har efterhånden styr på, blomstringerne overlapper hinanden rigtig godt.

Læs om blomster til krukkehaven her

Efter krukkerne med forårsløg – især tulipanløg, elsker tulipanløg – så skal krukkehaven pyntes med valmuer og forårsblomstrende stauder.

krukkehave forspiring valmuer

Valmuerne er allerede godt på vej i krukkerne. Knap 2 uger siden frøene blev sået og der er allerede massevis af spirer.

Læs om dyrkning af valmuer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *