page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Farvel til kedelige madpakker

Intet galt i rugbrød til frokost. Netop nu er der dog mulighed for anderledes frokost ideer – idag står den på Borsjtj (polsk rødbedesuppe) hos os. MUMS!

Får det bedste ud af tiden…

Vi har rigeligt med rugbrød – ellers bager vi selv. Vi køber faktisk aldrig rugbrød.

Få opskrift på hjemmebagt rugbrød

Vi spiser da også store mængder rugbrød, men nu vi begge er hjemme pga. coronavirus, så er der tid til lidt anderledes frokost ideer.

Undlader at skrive luksus, da rugbrød da bestemt er luksus. Ikke mindst, når der er tale om hjemmebagt rugbrød med lækkert pålæg.

En portion suppe er super lækkert! Ikke mindst på en kold dag – trods solen skinner, så er det endnu koldt udenfor.

Rødbeder står desuden fortsat godt i køkkenhaven, så rødbedesuppe – eller borsjtj, som det hedder på Polsk – er en oplagt ide til frokost.

Nemme frokost ideer

Frokosten idag er dog ganske hurtigt serveret. Rødbedesuppen er lavet for længe siden – vi laver altid en stor portion rødbedesuppe, når vi alligevel er igang.

Når man er igang med at svinde, hvilket det gør at skrælle rødbeder, så kan man ligeså godt lave ekstra…

Vi fryser ned i mindre portioner. Rødbede suppe er rigtig fint at fryse ned.

Faktisk spiser vi ofte rødbedesuppe til frokost i weekenden – eller som en hurtig ret en hverdagsaften. Nu også, som frokost en “almindelig” hverdag i corona-danmark.

Idag er der toppet med et halvt æg og endeskorpen fra et rugbrød, som er skåret i tern.

Virkelig lækkert. Tilbedredning tog kun de 10 minutter, som rødbedesuppen var om at blive varmet.

Æg var kogt dagen før. Rødbedesuppen tøet op i køleskabet fra dagen før – tilberedt for en måned eller to siden og frosset ned. Rugbrødet bagt for 2 uger siden og spist i løbet af ugen.

Det behøver ikke være besværligt at lave ekstra lækker frokost. Det behøver slet ikke tage længere tid. Ofte handler det blot om at lave en smule ekstra, når man alligevel er igang med at kokkerere i køkkenet. Det bruger vi rigtig meget. Fremfor at hvert måltid tager tid i køkkenet.

Vi kunne aldrig nå alt det vi når i haven, såvel – under normale omstændigheder – nå at ses med venner, familie og gå til alle de arrangementer vi gør, uden at tænke planlægning. Især også i forhold til måltider.

Og det er muligt at spise godt, sundt og lækkert – uden det tager tid i køkkenet 24/7 – når der blot tænkes planlægning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.