Tryk "Enter" for at gå til indhold

Stormvejr – lortevejr – og vintervejr.

Sikke et vejr, som 2019 startede med. Stormen havde allerede godt fat, da vi gik i seng – vågnede til en godt forblæst have. Og et smadret hønsehus. Træls stormskade at starte året med.

2019 starter med et brag! Træls med stormskade

Med “et brag” refererer vi ikke til nytårskrudt – det var der ellers også meget af. Nej! Vi referere til det stormvejr, som 1. januar udviklede sig til.

Sikke en morgen at vågne til 2. januar – fra soveværelsesvinduet kunne vi se, at vores hønsehus lå spredt over græsplænen. Og morgenkaffen fik vi næsten galt i halsen, da vi hørte om den forfærdelige stormskade på Storebæltsbroen. Stakkels de mennesker, som var med toget.

Tanker fra os til de familie, som mistede familiemedlemmer ved togulykken.

Skræmmende at tænke på, at vi ofte har krydset storebælt. Både med tog og i bil – når vi har besøgt familie i jylland.

En stormskade på et hønsehus og et par smadrede krukker er pludselig helt ligegyldigt! Der var desuden ingen høns i hønsehuset, da de tidligere på året er blevet solgt – grundet deres lille størrelse.

Læs om vores Dansk Landhøns her

Oprydningen gik da også ganske hurtigt, trods vi ikke lige havde planlagt at bruge 2. januar på at rydde op i haven – og slet ikke på at køre på genbrugspladsen med et hønsehus, som har fået en stormskade.

Lad os håbe vi undgår flere stormskader

Lad os håbe, at starten på 2019 ikke skal skabe fundamentet for hele året. 8 dræbte i en stormskade er jo helt forfærdeligt at tænke på – specielt her i Danmark, hvor naturkatastrofer normalvis kun har skabt materielle skader.

Det gør naturligvis ingen ændring for de 8 dræbte, men forhåbentlig kan en sådan ulykke være med til at sætte fokus på at vi må tage bedre vare på vores natur.

Med de mere og mere hyppige naturkatastrofer og stormskader, så kan ingen – forhåbentlig – blive ved at mene, at de ikke er menneskeskabte

Cop15 i københavn gav intet resultat. Nu har der netop været Cop-et eller andet, hvor politikerne igen taler om natur og klima. Tror vi alle må stoppe med at tale og sætte handling bag.

2018 blev derfor også året, hvor vi på Nymølle gik fra at fyre med olie, til at få installeret jordvarme.

Læs om vores etablering af jordvarme her

Kan tilføje, at vi er mægtig glade for vores nye jordvarmeanlæg. Det fungerer perfekt! Altid varmt vand i hanen – og vi har en dejlig varme i huset.

Vi har desuden taget den beslutning at indføre kødfri dage. Vi er nu ellers ganske glade for kød, men grøntsager skaber mindre klimabelastning – og det mener vi er et vigtigt fokus!

Faktisk har ikke blot indført kødfri dage, vi har indfør køddage. Forstået på den måde, at vi hovedsageligt spiser vegetarisk, men et par dage om ugen nyder godt kød.

Fra og med 2019 vil vi desuden sætte endnu mere fokus på vores indkøb af plastik – hovedsageligt fravælge plastik. Og kun vælge plastik, når det har sin berittigelse – og er kvalitets plastikprodukter.

Af samme årsag genbruger vi altid plastikpotter, som vi får planter i – læs om rengøring af plastikpotter her.

Vi gør andre tiltag på Nymølle… f.eks. er vores haveredskaber udskiftet med eldrevne, fremfor benzin drevne… og mange flere tiltag, som vi ikke lige husker nu og her.

Vores tiltag på Nymølle gør næppe ret meget i det store billede, men kunne vi alle sætte fokus på klimaet, så ville det betyde en kæmpe forandring – også kan politikernes fortsatte snak, næsten være ligegyldigt…. mon de alligevel nogensinde når til enighed.

4 Kommentarer

 1. Pia
  Pia 4. januar 2019

  Så sandt! Vildt forfærdelig start på året – også for dumt at køre med sådan en last, når det stormer sådan.

  • Nymolle1900
   Nymolle1900 4. januar 2019

   Hej Pia

   Ja! Lad os håbe, at 2019 bliver bedre fremadrettet…. slet ikke til at forstå at sådan en ulykke kan ske. Stakkels familier!

 2. Morten
  Morten 3. januar 2019

  Hej – og godt nytår til jer.

  Forfærdeligt med den togulykke. Og helt ked af at dette indlæg skal blive min første hilsen til jer – virkelig glad for at følge jeres blog. Hvor bliver jeres hus og have flot!

  Og gode tiltag i gør jer i forhold til klima. Vil da bestemt tænke over at genbruge min potter fra planteskolen, ligesom jeg tænker at følge jeres eksempel og langsomt få el-redskaber fremfor de også meget tunge benzin drevne

  • Nymolle1900
   Nymolle1900 4. januar 2019

   Hej Morten 🙂 Godt nytår også til dig 😀 Og tak fordi du følger vores blog!

   Du har helt ret – togulykken var virkelig forfærdeligt!!! Stakkels familier! 🙁

   Håber 2019 bliver bedre fremadrettet 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *