En ting er sikkerhedsudstyr til brug af motorsav. Noget andet – også vigtigt – er sikker ophæng af motorsav. Vintervejret er brugt på opsætning af redskabsophæng til værktøj og haveredskaber.
Sikker ophæng til motorsav
Da jeg flyttede sammen med Martin, så bestod værktøjskassen af hammer og skruetrækker. Der var sikkert også en umbraco nøgle. Hurtigt fik vi tilføjet en elektrisk skruetrækker – mini-mini boremaskine – til samling af møbler.
Det er snart mange år siden. Og siden 2017 – da vi flyttede fra lejlighed til landet – er værktøjskassen skiftet ud med et helt værksted.
Læs om vores flyt fra lejlighed til landet her
Nå! Førend jeg forvilder mig for meget ud på en tur ned af memory lane, så gør vi lige en lang historie kort. Pointen er at vi siden vi er flyttet på landet, har fået temmelig mange redskaber, værktøj og maskiner. Herunder også flere maskiner, som faktisk er ganske farlige – f.eks. en motorsav.
Naturligvis er der fuldt behørig sikkerhedsudstyr med. Det er faktisk noget, som vi har temmelig stort fokus på. Vi gider ikke dumme overspringshandlinger, som bringer os i fare.
Uheld sker. Dog ingen grund til at placere sig selv i større risiko for uheld, end højes nødvendigt. En gammel nabo til mine forældre endte med klap for øjet i mange måneder – og et vældigt nedsat syn. Ganske enkelt fordi en gren fløj i øjet ved brug af hækkeklipper. En genbo til Martins forældre kørte motorsav ind i benet. Skrækkeligt! Sådanne historier kender de fleste – øv, når det sker. Ekstra øv, hvis det kunne have været undgået. Blot ved brug af sikkerhedsudstyr.
Må dog indrømme, at vi først nu er nået til fokus på sikker redskabsophæng af værktøj, haveredskaber – og specielt maskiner.
Det burde selvfølgelig altid have været et fokus. Ikke mindst sikker ophæng af motorsav. Det har det dog ikke været. Ikke at vores værktøj og maskiner bare har ligget og flydt. Det har været gemt i vores værksted. Værkstedet er aflåst, når vi ikke er hjemme. Vi kunne dog været i fjerne ende af haven og få besøg i værkstedet.
Redskabsophæng til motorsav
Det er der nu rettet op på. Utroligt, som man pludselig får fornyet fokus på sikkerhed i hjemmet, når man får børn.
Er du ny følger på bloggen – eller måske du bare lige er forbi og kigge – så kan jeg oplyse at Martin og jeg blev til en trekløver i 2022, da vi fik vores datter Ingrid. Hun er netop fyldt 2 år. Og trods hun nu har gået længe – og længe har været med rundt i haven – så er det først nu, at hun går på opdagelse. Derfor behovet for øget sikkerhed i hjemmet, herunder sikker ophæng af motorsav.
Nu skal jeg undlade at forvandle min tur ned af memory lane til en reklame for zinkbakken.dk. Martin har flere gange omtalt zinkbakken i forbindelse med vores støtte til pæoner og støtte til georginer. Vi er enormt begejsterede for deres staudestativer.
Og ja. Zinkbakken.dk har også et super smart ophæng til en motorsav. Virkelig et genialt redskabsophæng, som lader motorsaven stå oprejst – så der ikke løber kædeolie ud. Eller benzin, hvis man bruger en benzindreven motorsav. Vores er på batteri, som de fleste af vores havemaskiner.
Montering gøres super nemt. Blot 3 skruer i væggen, så sidder det ophæng til motorsav godt. Jeg har brugt rawplugs på 50mm og og skruer på 60 mm. Mindre havde sikkert kunne gøre det, men en motorsav er tung. Og jeg har ingen planer om at skulle flytte det nye ophæng til motorsav. Det må gerne hænge i rigtig mange år.
Jeg har desuden monteret ophæng til motorsav højt oppe, så kun en voksen kan nå motorsaven og tage den ned. Motorsaven er desuden hæng på 1. salen i værkstedet. Derop er altid afløst. Så man skal altså pludselig både være høj og have nøgle til loftet. Det må være et sikkert sted.
Smart redskabsophæng til værktøj og haveredskaber
Udover det virkelig smarte ophæng til motorsav, så har zinkbakken en række andre virkelig geniale redskabsophæng. Samme sted, som motorsav, har vi sat ophæng til græsstrimmer, såvel ophæng til hækkeklipper.
Nogle vil måske mene at loftet er et tosset sted at hænge motorsav, hækklipper og græstrimmer. Det tænker jeg nu ikke. Nærmest modsatte. Vi bruger disse maskiner ganske få dage om året. Græstrimmer bruges mest – hver eller hver anden måned i græsset væksperiode, så altså heller ikke meget vores græstrimmer bruges. Hvorfor skal disse maskiner stå og fylde i værkstedet.
Spørg ikke, hvem Dennis er – aner det ikke. Det var skrevet på væggen førend vi flyttede ind. Og væggen er pudset, så det er ikke sådan bare lige at fjernet. Begynde at male loftet over værkstedet sker ikke lige foreløbig – vi har rigeligt andre projekter. Fortiden er vi igang med renovering af køkken.
Elsker at bruge vinteren på sådanne indendørs projekter.
Forresten. Må heller indskyde, at vi ikke er betalt for at anbefale redskabsophæng fra zinkbakken.dk. Vi er ganske enkelt bare enormt glade for deres produkter. Kigger kraftigt på at finde plads til et af deres FANTASTISK flotte spejlbassiner. Vi skal blot lige have fundet stedet til det.
Jeg skal undlade at gemmegå alle vores ophæng af værktøj og redskaber. Førend jeg runder af, så lad mig lige vise en alternativ – ganske smart – brug af redskabophæng. Nemlig et ophæng til vores granskranse. Rettere sagt halmkranse, som vi gemmer fra år til år.
Zinkbakken kalder det blot en krog – og anbefaler dette ophæng til ledninger eller sådan. Vi bruger det til halm kranse. Første to er sat op ovenover hinanden. Følger to ved siden af til de resterende kranse.
Bemærk forresten lige, hvor flot grøn kransen bundet med egetræsblade endnu er. Den blev bundet med tørrede egetræsblade tilbage i efteråret. Sidenhen pyntet med kastanjer og tørrede blomster og var en smuk efterårskrans til stuen.
Dennis var en af to brødre som voksede op i huset da vi flyttede ind som jeres genboer.
Hej Anne Lise
Herligt du stadigvæk læser med – håber I har det godt 🙂 Og mange tak for lykønskning til Ingrid. Fortiden hører vi “2 år” og “stor pige”, som det hun siger mere… hehe.
Tak for opklaring med Dennis. Det må være tilbage før dem vi købte af, men med et hus fra 1897 har der selvfølgelig været flere beboere igennem tiderne.
Hils Keld. Skøn mandag til jer.
vh. Rune