Tryk "Enter" for at gå til indhold

WAUW! Mine georginer er KÆMPE i år!

Jeg startede forspiring af georginer tidligt i år. LANGT tidligere end normalt. Har forspiret i plastkasser, som har fungeret som minidrivhus. Nu er det tid til udplantning af mine georginer.

Forspiring af georginer

Normalt har jeg faktisk ikke forspiret mine georginer. Jeg har blot lagt mine georginer i krukker starte af april – og beskyttet krukkerne med fiberdug.

I år har jeg gjort det NOGET anderledes. Jeg har været tidligt igang med forspiring af georginer, hvilket har resulteret i nogle fantastisk store planter. Nu er det tid til udplantning af georginer i mine krukker, hvor planterne skal vokse videre hele sommeren.

forspiring georginer dahlia minidrivhus mini drivhus

Det er virkelig også på høje tid, at få plantet mine georginer i større potter – de små georginknolde, som jeg lagde i marts er virkelig vokset. Næsten ved at vokse ud af mine plastkasser.

Førend jeg guide til udplantning af georginer, så lad mig først spole lidt tilbage. Og starte med at gentage processen for forspiring af georginer.

Jeg starte forspiring i starten af marts. Jeg delte alle mine georginer, pottede i små plastotter og vandede. Jeg placerede alle potterne i plastkasser fra byggemarkedet, som jeg placerede i kælderen – helt mørkt lokale – hvor det var dejlig varm, takket være overskudt varmen fra vores jordvarmeanlæg.

Læs om forspiring af georginer her

Efter 2-3 uger var mine georginer spiret frem, hvorefter jeg flyttede kasserne i værkstedet. Nu var vi også pludselig i april og noget bedre vejr. Trods vi endnu oplevede nattefrost i april, så havde georginerne det super fint i værkstedet. Jeg havde låg på kasserne, så plastkasserne fungerer som et mini drivhus – lettede låget lidt, for at lufte ud. 4-5 uger fra lægning af knoldene, knib jeg topskud af – dette for at sikre bedre forgrening og dermed flere blomster.

Nu er det 2 måneder siden jeg begyndte forspiring af georginer..Og se lige nogle planter. Kæmpe store og med massevis af sideskud. Jeg har virkelig store forventninger til årets georginer.

Udplantning af georginer i krukker

Det vil selvfølgelig ikke være noget problem at plante georginerne ud i haven, hvis man foretrækker. Intet problem. Jeg foretrækker dog at dyrke mine georginer i krukker.

Udplantning af georginer i krukker er ganske nemt. Jeg planter ud i en krukke med 40 cm diameter. Heri har jeg plads til 3 planter.

Jeg bruger ALTID glaserede krukker til georginer, såvel andre sommerblomster jeg har i krukker. Den glaserede overfalde holder bedre på vandet, så jeg ikke behøver vande nær så meget.

Jeg kommer først et potteskår over hullet i bunden af krukken. Dernæst fylder jeg krukken op med 2/3 dele jord. Dernæst er det blot at placere 3 georgine knolde i krukken og fylde op med jord omkring planterne.

Se forresten lige et fantastisk rodnet. Gentager godt nok mig selv, men WAUW! Jeg har virkelig enormt store forventninger til årets georginer. Sikke en succes med forspiring af georginer. Aldrig har jeg haft så enormt flotte planter i maj. Virkelig en fornøjelse at være igang med udplantning af georginer.

Efter planting af georginerne, så nipper jeg igen topskud. Ikke alle steder, men de steder, hvor jeg føler det giver mening. Derved bidrager jeg til endnu bedre forgrening, som igen bidrager til større blomstring.

georgin krukke georginer potte dahlia beskæring

Og det er det. Udover at jeg selvfølgelig vander krukkerne med georginer. Derefter er det blot at vente. Om 14 dage får krukkerne gødning. Og engang i juni vil jeg også placere mine plantestativer til georginer i krukkerne – dette førend georginerne er alt for store. Kunne gøre det nu, men det er også lidt tidligt.

Mine stativer til georginer er købt hos zinkbakken, hvilket jeg kraftigt kan anbefale! De er nemme at gemme væk om vinteren, da det “bare” er en ring med tre løse ben. Desuden er plantestativerne ganske nemme at arbejde med – altså placere i krukker, bede osv.

Støtte plantestativ dahlia
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *