Tryk "Enter" for at gå til indhold

De skal have det GODT!

Vores kaniner skal godt nok bare spises. Ja, vi har kaniner til slagning. Smager skønt! Og naturligvis skal vores kaniner have det godt – så vi har en STOR løbegård til vores kaniner.

Løbegård til kaniner

Pyh! Jeg skal ellers lige love for, at det hurtigt kan blive dyrt at holde kaniner. Et kaninbur sælges oftest til næsten 1000 kr – hvis ikke mere. Og en løbegård til kaniner koster hurtigt 800 kr, hvis ikke nærmere – også – 1000 kr. Og det er tilmed for en ganske lille løbegård. Det er nærmest for fjollet at bruge penge på, når kaninen blot får 1-2 kvadratmeter til løbegård. Det er jo lige førend, at det er mindre plads end en konventionel kylling har :-S

Har man desuden først oplevet en kanin i en STOR løbegård, så vil man opdage at kaniner virkelig nyder at løbe, hoppe og lege. For ikke bare at sige spurte rundt. Det er så fantastisk at se. Og enormt sjovt.

Så ja! Vi har en kæmpe løbegård til vores kanin – eller rettere sagt kaniner. Vores hunkanin har nemlig unger. 3 unger har hun fået denne gang og de er noget så søde.

kaninunger kanin kaninavl slagtekaniner

Billig løbegård til kanin

Vores løbegård til kaniner er lavet ganske simpel. Vi har blot købt 30 meter hønsetråd og nogle jernpæle, som bruges til at holde hegnet oppe. Det fungerer super fint og tillader at vi laver en STOR løbegård til vores kaniner. Og tilmed en løbegård, som nemt kan flyttes rundt – således at kaninerne konstant har nyt lækkert græs. Endnu en fordel er, at vi ikke behøver klippe græs. Kaniner spiser temmelig meget græs.

kanin kaniner kaninavl løbegård

Toby er desuden enormt glad for kaninerne. Og de er glade for ham. Faktisk bor Toby mere eller mindre i kaningården, hvor han sikrer fugle ikke tager de små kaninunger. Endnu er de små kaninunger for små til at gå uden overdække – fuglene tager dem. Det passer Toby på, ikke sker. Og om 2-3 uger, så kan kaninerne fint gå i løbegården alene – også uden overdække og uden Tobys beskyttelse.

Om 2-3 uger er kaninungerne nemlig så store, at der skal en større rovfugl til at tage dem. Og den slags rovfugle kommer altså ikke så tæt på huset. Vi har desuden – naturligvis – beskyttelse, hvor kaninerne kan løbe ind.

Læs om kaninunger her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *