Tryk "Enter" for at gå til indhold

Og der var 1, der var 2, der var 3…

Det går helt i sort og hvidt her på gården. Vi har fået 3 sort-hvide lam. Og 3 små sort hvide kaninunger. Og samtidigt blomstrer alle mirabeller og tjørn, så markerne er dækket af hvide blomster.

Avl af kaniner og kaninunger

Okay! Det lykkedes ikke første gang, for vores vædder “Mickey” at gøre vores kanin “Minie” drægtig. Det var måske også meget at håbe på, når det var første gang for dem begge.

Faktisk var det også kun fint, at vi ikke fik kaninunger i marts. Vi fik jo pludselig hård frost igen, det meste af marts.

Øvelse gør dog mester. Og anden gang var der succes. Vi har fået 3 små super søde kaninunger. Og de har det godt. Minie er en rigtig god kaninmor – det er ellers normalt at kaninmor første gang ikke kan finde ud af det. Faktisk ikke unormalt at hun spiser de små kaniner, den første gang. Sådan kan naturen også være, så ubarmhjertig.

Læs om parring af kaniner her

Og vi var SLET ikke i tvivl, da vi fik kaninunger. Kom ind i stalden og der var kanin over alt – bogstaveligtalt. Det var som havde nogen sprættet en dyne op i stalden. Det føg med hår og pels over det hele i stalden. Jeg var faktisk slet ikke i tvivl, at vi havde haft besøg af ræven.

Sådan var det heldigvis ikke. Kaninmor havde blot plukket sig, temmelig meget. Måske lidt for meget. Og lavet en rede til de nyfødte kaninunger. Dagene efter fik hun samlet alt pels sammen og færdiggjort reden.

Vi undlod at røre reden de første dage. Først på 4 dage kiggede vi til kaninungerne. Og der var tre helt nøgne kaninunger. Efter en uge havde de pels. Og nu er de en tur ude i kaningården og kigge rundt. De er dog meget sky endnu.

kaninunger kanin opdræt kaniner avl

Utroligt med sådanne dyre instinkter. Når vi kommer i stalden, så gemmer de små kaninunger sig – præcis, som de skal og bør. Det er da utroligt.

Kaninunger først. Dernæst 3 lam

En lille uge senere kunne vi glædes over at tilføje 3 små lam til besætningen. Vi har ikke oplevet trillinger før. Normalt fået tvillinger. Aldrig trillinger. Det grå dog helt super. De små lam hygger sig og fåremor har det godt.

lam læmming trillinger får

Her i weekenden er de 14 dage. Tænker vi tager får og lam på græs i weekenden, så de kan komme ud og hoppe omkring – og se noget grønt, fremfor de kedelige vægge i stalden.

Forår på gården

Det er virkelig også blevet forår på gården. Ikke nok med at vi både har kaninunger og lam, så summer bierne rundt i hele haven og alting springer pludselig ud. Nu må nattefrost og vintervejr da virkelig også være slut! Det har godt nok været en lang vinter i år.

blomstrende træer hvide blomster

Nu blomstrer alle tjørn og mirabeller rundt om markerne. Det er så smukt! Skulle helt ikke komme frost igen nu. Jeg var netop en tur i dalen – det kalder vi en af vores marker til dyrene – og har plukket en ordentlig portion mælkebøtter og græs til kaninmor. Kaninungerne spiser endnu ikke, men kaninmor spiser temmelig meget. Hun har også pludselig 3 lam at tage sig af.

grønt til kaniner kaninunger mælkebøtter

Græsset er super lækkert hernede. Det bliver godt at få fårene ud på græsset. Det vil de elske.

Rigtig god storebededags ferie!

2 Kommentarer

 1. ulla
  ulla 23. juni 2022

  Hej:) Sælger i jeres kaniner? Vi vil gerne anskaffe os to kaniner som kæledyr. Mbh Ulla

  • Rune
   Rune 24. juni 2022

   Hej Ulla

   Det gør vi ikke… vi spiser dem 😉 Noget det lækreste kød – og det mest klimavenlige kød 🙂

   Skal I have kælekaniner, så bør I desuden få unger fra en, som har kaninerne som kælekaniner. Altså hvor kaniner og kaninunger er virkelig kælet om… og holdt 🙂

   Vores er da kælne, som I de kommer og siger hej og nusses bag ørerne. Men ikke kælne, så de vil sidde på lår, holdes og sådan… Og det skal altså ske helt fra kaninunge, for at det bliver en rigtig suces 🙂

   Held og lykke med det… Kaniner er skønne – og får de et stort nok bur i haven, så er de ENORMT underholdende at opservere, når de bevæger sig rundt. Meget nysgerrigt dyr 🙂

   vh. Rune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *