Tryk "Enter" for at gå til indhold

Dekoration med kastanjer til stuen

Elsker kastanjer. De har så skønne brune farver og nuancer – så fik inspiration til at lave en hjemmelavet efterårskrans med kastanjer. Måske bedre at sige efterårsdekoration til bordet.

Opgradering fra kastanjedyr

Jeg har godt nok lavet mange kastanjedyr, som barn. Og må sige at jeg virkelig er vild med kastanjer. Samler hvert år en masse kastanjer.

De største kastanjer har jeg samlet i udlandet. Specielt Paris er FANTASTISK sted at samle kastanjer. Der er massevis af alleer med kastanjetræer i Paris. Og den megen varmen henover sommeren gør at træerne trives rigtig godt – resultatet er nogle meget store kastanjer.

Kastanjer i Danmark får dog også en ganske fin størrelse. Og det er da helt sikkert i Danmark, at jeg samler flest kastanjer – det er ligesom bare nemmere at gå en tur i skoven.

samle sanke kastanjer kastanje kastanjetræ

I år var turen i skoven med Ingrid. Super hyggelig eftermiddag med at samle kastanjer. Og vi fik samlet rigtig mange kastanjer. Ikke så mange, som tidligere år – hvor vi har brugt kastanjer, som foder. Det er vi dog lidt stoppet med, da det kræver en stor indsamlling af kastanjer.

Læs om at sanke kastanjer til foder her

Nu samler vi kun kastanjer til pynt og dekorationer. Og i år har jeg fået lyst til at forsøge mig med en dekoration med kastanjer – en stor hjemmelavet efterårskrans af kastanjer. Tænker det kun kan blive flot med de mange nuancer og farver, som kastanjer har.

Hjemmelavet efterårskrans til døren – eller bordet…

Har allerede lavet en efterårskrans til døren. Jeg kunne nok finde endnu en dør – måske en stalddør eller havelåge – at hænge en krans af kastanjer op på. Det gør jeg dog ikke. Jeg vælger istedet at lægge kransen ned og dermed have en stor hjemmelavet efterårsdekoration til bordet.

Læs om efterårskrans til døren her

Denne hjemmelavet efterårskrans er ikke for børn at lave. Den er dog ganske nem at lave, men kræver både brug af syl og at der bindes en krans med blade – så ikke et børnevenligt projekt.

Jeg startede med at lave hul i en masse kastanjer – og stikke et stykke ståltråd deri. Tændstikker kunne sagtens have været brugt, men nu havde jeg lige noget kraftigt ståltråd.

Teknikken er præcis som når man laver kastanjedyr – her skal blot laves en ordentligt bunke kastanjer på bind. Perfekt projekt til efterårsvejret, som vi har fortiden. Slet ikke vejr til at komme i haven.

Med kastanjerne klar, så tog jeg en halmkrans og bandt med massevis af egeblade. Ganske enkelt for at skjule halmkransen. Dernæst var det blot at begynde at stikke de mange kastanjer i kransen. Og trods egebladene, så dække hele kransen med kastanjer.

Endeligt tog jeg nogle frøstande fra afrikanske liljer og nogle tørrede blomster fra hortensia – og pyntede min hjemmelavet efterårskrans med. Ganske nemt det hel.

hjemmelavet efterårskrans efterårsdekoration efterårskranse efterårsdekorationer DIY kastanjer hortensia egeblade

Ingen tvivl den krans, som jeg nogensinde har lavet, som tog længst tid. Jeg synes dog at resultatet er blevet super godt. Fantastisk flot med de mange kastanjer, som med deres forskellige nuancer af brun changerer og skinner under de tørrede blomster.

Og nu vejret alligevel ikke var til at komme i haven, så var det hyggeligt at bruge et par timer på at være kreativ i værkstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *