Tryk "Enter" for at gå til indhold

Lidt pynt til døren…

Har netop lavet en hjemmelavet efterårskrans til døren – blot lavet af blade og visne blomster fra haven. Super nem krans til døren. Og sikke det pynter…

Hjemmelavet efterårskrans til døren

Nu stormvejret, de sidste dage, gør at det virkelig ikke er vejr til at komme i haven, så har jeg været rykket i værkstedet. Og jeg har fået lavet en fin krans til hoveddøren.

Normalt er krans til døren noget jeg laver til jul. Har dog af og til bundet en krans her i efteråret – en såkaldt efterårskrans. Måske det bare skal til at være en fast tradition. Det pynter så fint på hoveddøren, nu haven bliver mere og mere efterårskedelig.

Denne krans er virkelig nem. Inspirationen er hentet fra de kranse af blade, som man lavede i børnehaven. Og som mange børnehavebørn fortsat laver.

blade egeblade krans af blade nem krans til døren

Startede med at hente en masse blade i skoven. Det gjorde Ingrid og jeg tidligere på ugen. Har haft bladene til at ligge i et par kasser og tørre lidt. Også er det blot igang med at sætte de mange blade på en snor – jeg bruger et stykke tykt ståltråd, for at kunne give mere facon til formen.

Det er virkelig nemt. Her kan børn sagtens være med til at lave en flot efterårskrans til døren – eller måske en gave. Ingrid er 1,5 – så lige lille nok endnu. Hun sov middagslur imens jeg var kreativ i værkstedet. Næste år må jobbet dog være Ingrids, med at sætte bladene på snor.

blade egeblade krans af blade nem krans til døren hjemmelavet diy efterårskrans

Den færdige krans af blade kan hænges op, som den er. Eller man kan vælge at pynte kransen yderligere, som jeg har gjort. Jeg har været en tur i haven og hente frøstande af lupin, solhat og hortensia. Sat fast i min efterårskrans med ståltråd. Igen virkelig nemt.

Det hele tog ikke mange minutter at lave. Og se lige en skøn efterårskrans til døren.

Bladene på snor eller ståltråd gør det også ekstra nemt. Ikke noget med at skulle stå med halmkrans og binde gran, blade eller andet omkring – for at skjule halmen.

Halmkrans er dog genialt til hurtigt at give fylde.

Læs om at binde krans af kristorn og gran

Jeg synes dog at de tørrede blade fint giver god fylde til kransen. Jeg er ganske godt tilfreds.

blade egeblade krans af blade nem krans til døren hjemmelavet diy efterårskrans
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *