Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hvorfor vente til jul?

Der er nok at gøre i december. Meget kan dog gøres forud – f.eks. er det intet problem allerede måneder inden jul at binde en krans af kristtorn, gran eller lignende. Holder NEMT til jul.

Krans til dør, krans til jul eller adventskrans…

Der skal pludselig bindes mange kranse til jul, hvis man både vil have en krans på døren, en adventskrans – og som os, en krans til staldøren (ellere rettere sagt staldørene).

Det virkelig bare skriger jul med en flot bundet krans af grans, kristtorn eller noget andet stedsegrønt.

Der er dog absolut ingen grund til at vente indtil jul – eller slut november med at binde kranse til jul. Det kan sagtens gøres i løbet af november. Eller sågar i løbet af oktober, hvis det passer.

De kranse vi køber i supermarkeder og på planteskoler, er altså heller ikke bundet dagen før de sælges. De fleste er bundet allerede i løbet af sommeren, hvor det er sæson til at klikke pyntegrønt. Siden da, har kranse – og pyntegrønt –været gemt væk, køligt og mørkt. (Altså forhold, som det er ENORMT nemt at genskabe på denne årstid)

Derfor er vi også begyndt at binde vores krans til jul, tidligt. Der er ganske enkelt bare ingen grund til at vente med det “job” indtil slutningen af november, hvor der er rigeligt andet at gøre klar til jul – andet, som først kan gøres til den tid.

Guide til at binde krans og adventskrans

Hjemmelavet krans af kristtorn til jul

krans af kristorn jul hjemmelavet bundet gran stedsegrøn kranse

I år skal vores krans til stalddørene bindes af kristtorn. Vi har nemlig været heldige at få en ordenligt gren med kristtorn fra vores nabo – en gren, som alligevel skulle saves væk. Nu får den nyt liv i form at nogle fine kranse af kristtorn til jul.

Jeg må forresten hellere pointere, at jeg ikke har burdet den fine krans af kristtorn. Det har Martin. Jeg har blot tages fotos og fået lov at skrive om det – mest af alt for at opfordre andre til også at begynde at binde adventskranse og kranse til jul allerede i oktober og november.

Det blev til to flotte kranse af kristtorn. Desuden skal bindes nogle kranse af buksbom og vores adventskrans skal bindes af gran, som vi plejer.

Efter kransene er bundet, så lægges de blot i en papkasse og stilles i værkstedet – et mørkt sted. Værkstedet er ikke opvarmet, så temperaturen er HELT perfekt i værkstedet, til opbevaring af bundne kranse. Vil ikke kunne se, at de er bundet i starten af november, når vi kommer til december – eller sågar når vi kommer til juledagene omkring juleaften.

Nøjes dog med at binde kranse af stedsegrønne planter. Det er i hvert fald de enste, som vi kan anbefale at binde allerede nu – medmindre man ligefrem vælger at binde en krans af kogler eller andet tørt og dødt.

Få inspiration til juledekoration her

2 Kommentarer

 1. Marie
  Marie 5. november 2021

  Tak for opfordringen. Man kunne vel også lave en krans af grene af en eller anden slags, som vil kunne holde helt til jul helt uden problemer. Det tror jeg, jeg vil forsøge mig med i weekenden.

  • Rune
   Rune 5. november 2021

   Hej Maria

   Det kan du sagtens. Det er ligesom at lave en krans af kogler eller andet material, som forbliver pænt i lang tid. Uden at behøve vand 🙂

   Men du kan altså NEMT lave en krans af stedsegrønne vækster også allerede nu… det holder pænt, uden vand.

   Held og lykke med det i hvert fald.

   Vh. Rune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *