Tryk "Enter" for at gå til indhold

Nu kan det godt blive jul…

Der er pyntet op til jul – både inde og ude. Kalenderlyset er klar, ligesom årets adventskrans er bundet i gran og pyntet med lys og sløjfer. Jo tak! Vi er klar til jul.

Hjemmelavet adventskrans

En færdiglavet krans i supermarkedet, hos blomsterhandleren eller sågar på planteskolen, koster ikke alverdens – det samme gælder diverse juledekorationer. Intet slår dog en hjemmelavet adventskrans.

De fleste adventskranse i butikkerne er bundet på maskine, hvilket gør prisen billig. Resultatet og finish er dog ikke til at juble over. En hjemmelavet adventskrans er løs og luftig. Meget flottere, hvis du spørg os.

Det er tilmed ganske nemt at binde en krans af gran. Hemmeligheden til en flot krans er at arbejde sig bagud – altså arbejde sig i retning “foden” af grenene.

adventskrans

Første step i at binden en adventskrans af gran er at klippe en masse gran i pasende størrelser – gerne 15-25 cm længder på grenene. Behøver ikke være det flotteste gran, da det hele kommer til at ligge indover hinanden.

Desuden skal bruges en krans af halm, såvel som ståltråd til at fastgøre grannet til kransen.

Start med at bind ståltråd omkring kransen – der klippes først til slut, når hele kransen er bundet. Læg 1-2 grene på halmkransen og kør ståltråd henover. Og det er egentlig det. Sådan arbejdes der fremad, ved konstant at lægge 1-2 stykker gran indover foden af forrige stykke gran, køre ståltråd og konstant holde ståltråden stram omkring halmkransen.

Det er ganske nemt. Det giver sig selv, når man først kommer igang.

adventskrans

Når kransen er bundet, så kan den pyntes med lys, bånd, kogler, glimmer – eller hvad man foretrækker.

Vi foretrækker en ganske simpel adventskrans. Vi pynter faktisk kun med lys og bånd.

Hjemmelavet juledekoration

Nu vi var igang med at lege med gran, så fik vi også lavet to juledekorationer – den ene med et kalenderlys, den anden med et stort bloklys.

Guide til at lave juledekoration

juledekoration kalenderlys
juledekoration lys gran

I år blev årets dekoration med kalenderlys lavet på en stub, som vi har gravet op i haven – og tørret siden september. Dekorationen er pyntet med gran og kogler.

Få inspiration til at lave dekoration til kalenderlys her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *