Vi får gæster i weekenden – gæster til julehygge. Derfor skal der lige laves en ekstra juledekoration, som kan pynte op….
Ikke vi behøver en anledning…
Altså til at lave en ekstra juledekoration. Det er jul og i julen kan man aldrig få for mange juledekorationer med lys – det er bare super hyggeligt med levende lys i vinduerne.
Og hvilken bedre måde at få endnu flere lys, end ved hjælp at lidt ler, gran og pynt.
Gran har vi desuden nok af – det henter vi i skoven, eller klipper i haven. Samme gælder det for kristjørn, som også ofte er del af en juledekoration hos os.
Hjemmelavet juledekoration
Bemærk ordet “hjemmelavet”. Det er nemlig ikke spor svært at lave en juledekoration. Og trods blomsterhandlere og julemarkeder også skal have lov at tjene penge til jul, så er det altså helt unødvendigt – og spild af penge – at købe en færdiglavet juledekoration.
Eneste man behøver er:
- ler
- gran – måske lidt kristjørn eller andet grønt fra haven.
- lidt pynt – det kan være julekugler, kogler eller andet fra skoven.
- lys
Og naturligvis en krukke, som dekorationen kan bygges op i. De fleste har nok en i skuret, kælderen – ellers kan et fad bruges.
Vores kalenderlys lavede vi i et stort fad.
Vi har været på loftet og fundet en høj zink potteskjuler – denne dekoration må nemlig gerne være høj, da den skal stå i vinduet. Vores vinduer er temmelig høje, så det er kun perfekt med lidt højde på dekorationen.
Den letteste måde at få fyldt sådan en potte – for at kunne lave dekorationen ovenpå – det er ved at fylde potten med lecasten.
Lecastenene kan efterfølgende genbruges, som drøn i potter og krukker i haven.
Fyld endelig potten helt op med lecasten. Dekorationen skal bygges ovenpå potten, ikke nede i potten – for det flotteste resultat.
En lille klump ler placeres ovenpå lecastenene – bemærk en lille klump ler. En stor fejl mange begår er at bruge alt, alt, alt for meget ler – des mere ler, des mere tid på at skjule leres kommer du til at bruge.
Nem hjemmelavet juledekoration
Lad desuden plastik-beskyttelsen sidde på lyset, så der ikke kommer beskidte fingre på det flotte lys. Først, som det allersidste, fjernes plastikfolien fra lyset.
Nogle vil måske skjule leret med mos. Det kan man også fint, men dette skal være en tæt dekoration – så grannet kommer fint til at skjule alt leret.
Først 2-3 grene af gran placeres til at markere forside og bagside af dekorationen.
Denne dekoration skal opbygges, som en skue-dekoration – envejs dekoration, om man vil. Hvor dekorationen skal ses fra den ene side.
Modsat vores kalenderlys dekoration, som står midt på spiseborden – og derfor skal ses fra alle sider.
Gran grenen til forsiden placeres, så den vender let nedad. Modsat placeres gran grenen til bagsiden, så den peger opad. Dette netop for at lave dekorationen høj, bagtil – og lav fortil. Og derved skabes denne “envejs” dekoration.
Gran og kristjørn sættes nu i hele vejen rundt, om dekoration – konstant med fokus på at dekoration kan være høj bagtil og lav i fronten.
Til slut pyntes med sølv kugler og kogler.
Kun fantasien sætter grænser, når der pyntes. Der kan pyntes med guld, rød, lille – eller der kan også ganske fint pyntes med kogler eller andre ting, som findes i skoven.
Denne dekoration skal dog være i sølv – for at matche 3 sølvstjerner, som hænger ovenover dekorationen.