Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hvorfor dit og hvorfor dat…

Vi har vist – flere gange – nævnt, at vintermånederne er gode oprydningsmåneder. Idag er jeg rykket i værkstedet og sorterer redskaber, værktøj og lignende…

Ville være rig…

Jeg ville være rig, hvis jeg havde en 10’er for hvergang jeg har fået spørgsmål: “hvad skal du bruge det til…”

Og når jeg skriver jeg, så er det mig, Martin 🙂

Rune er på kursus og kommer først hjem sent, så jeg har hele huset for mig selv – hvilken bedre anledning, at gå i værkstedet?

Lad mig desuden lige slå fast – her fra start – at jeg virkelig ikke lider af samlermani! Jeg gemmer ikke, for at gemme. Jeg er bare ikke god til at smide brugbare ting ud, som jeg netop tænker jeg kan bruge.

Sidste del er vigtigt. Altså at tænker jeg, at kunne bruge det, så gemmer jeg det – kan jeg ikke bruge det, så leverer jeg gerne på genbrugspladsen.

Se nu bare alle de plastpotter vi har samlet siden vi flyttede ind – fortalte om rengøring af plastpotter i går.

Læs om rengøring af plastpotter her

Jeg sorterer kraftigt, før jeg gemmer – gemmer kun, plastpotter, hvor jeg har mere end 3 af den samme. Og gemmer kun, hvis det er gode, solide og i en størrelse jeg kommer til at bruge.

Ellers gemmer jeg ikke – og sender gerne på genbrugspladsen.

Sådan har jeg det egentlig med alt, som jeg gemmer. Kan det bruges og jeg tænker, at jeg kommer til at bruge det, så gemmer jeg… Og nu har jeg et dejligt stort værksted og temmelig stort loftrum, hvor jeg kan gemme. Perfekt!

Så folk – især min mor – kan godt glemme deres hvorfor dit og hvorfor dat spørgsmål 😉

Sortering af hængsler

Idag står den på sortering af hængsler. Da vi overtog gården Nymølle var der et temmelig gammelt hegn rundt om de forskellige folde. Det fjernede vi – og har fået lavet et nyt hegn.

Læs om opsætning af hegn til får

I forbindelse med fjernelse af det gamle hegn, så fik vi en del hængsler til låger, såvel som en del hjørnebeslag, glipfald osv osv.

Nu har jeg fået fat i nogle fine papkasser, som jeg vil sortere de forskellige hængsler i.

Og lad det lige blive indskudt, at jeg allerede har brugt flere hængsler – og flere hjørnebeslag.

Ellers forsvinder en del hjørnebeslag, når vi til foråret laver hegn ved køkkenhaven – og der ryger nok også er par hængsler eller flere til låger.

Jeg fik desuden sorteret alt vores øvrige værktøj, så det værktøj vi bruger jævnligt er i værkstedet – og det værktøj vi sjældent bruger, såsom spøjtepistol, er gemt op på loftet.

Skønt at have fået ryddet godt op i værkstedet – og samtidigt have fået det hele sorteret i kasser, så jeg let kan finde tingene, når jeg skal bruge dem 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *