Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hurtig levering

Bestilte lørdag. Netop fået leveret Claus Dalbys nye bog om cottagehave – kaffen hældt op, nu skal der kigges på smukke haver…

Drømmen om en cottagehave

Egentlig er jeg og Rune ikke igang med at skabe en cottagehave her på Nymølle – det har vi vist for meget fokus på linjer, symmetri og opsætning til.

Ikke desto mindre, så henter vi enormt meget inspiration fra cottagehave stilen, hvor kunsten netop er at lave det naturlige råde. Ikke mindst at lade haven skabe tæt samspil imellem dyr, planter og selvforsyning.

Da Claus Dalby annoncere sit bogprojekt om cottagehaver, så røg bogen straks på ønskesedlen til Runes fødselsdag i april. Corona-virus og flere uger hjemme på matriklen ændrede planerne – og vi måtte købe.

Hvilken bedre måde at fordrive de ekstra mange timer, den næste tid, end med at læse om have?

Inspiration til køkkenhave

Vi er netop igang med at tegne vores nye køkkenhave, som vi desuden er igang med at sætte plankehegn op omkring.

Læs om opsæt af hegn til køkkenhave her

Regner med at kunne hente rigtig god inspiration fra den nye havebog om cottagehaver til indretning af køkkenhaven. En køkkenhave skal jo ikke kun være produktion, men må jo også gerne være smukt indrette.

Det er jo netop det, som en cottagehave handler om – at sikre samspil imellem selvforsyning og prydværdi. Alt skabt i et naturtro look, hvor alt nærmest gror og vokser som havde naturen selv sørget for det.

Misforstå dog ikke! En cottagehave kræver – fortsat – arbejde. Oftest er det næsten en større kunst at skabe det naturlige, end det “ordentlige”.

Efter min smag, så kan det naturlige hurtige blive “for” naturligt. Jeg vil gerne styre min have – Rune vil nok mene at jeg er lidt for kontrollerende i mine tanker om have. Det er jeg nok også. Og jeg kan da rigtig godt lide, når det naturlige-look får lov at bidrage.

Netop derfor glæder jeg mig virkelig også rigtig meget til at få læst Claus Dalbys nye bog om cottagehaver. Intet læst endnu, men har allerede bladret og udfra billederne kan jeg på det kraftigste anbefale bogen. Endnu en bog fra Claus Dalby med skønne fotos, som kun kan få drømme til at blomstre og skabe inspiration til nye haveprojekter.

2 Kommentarer

 1. Redskabsskuret
  Redskabsskuret 17. marts 2020

  Det lyder skønt med lidt god læsning i disse dage. Har I ellers nogle gode råd til at fordrive tiden med? 🙂

  • Martin - Nymolle1900
   Martin - Nymolle1900 18. marts 2020

   Kan bestemt anbefale bogen – rigtig god 🙂

   Ellers bruger vi en del tid i haven, så det var da et råd 😀

   Måske et råd blot er at lave en liste med ting, man gerne vil – en todo-liste og ting der kunne være rart at få gjort – og når man så føler kedsomhed, så kigge på listen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *