Tryk "Enter" for at gå til indhold

Kyllingerne skal på græs

Så kom dagen, hvor vi får kyllinger i haven – og de små kyllinger skal løbe frit omkring i haven. Det bliver sjovt at se, hvad de siger til det…

Kyllinger i haven

Det er snart nogle uger siden, at kyllingerne blev udklækket. Siden har kyllingerne gået i en lille løbegård, som vi har bygget. Vi har nemlig rigtigt mange ræve her i området, såvel som temmelig mange rovfugle – så for at beskytte kyllingerne fik de lige den første tid, i løbegård.

Se vores løbegård til kylling her

Nu skal kyllingerne ud på græsplænen og få hele haven til at lege i – dog fortsat ind i løbegården om natten, så ræven ikke tager kyllingerne.

kyllinger have høne vagthund haven

Det gik lidt forsigtigt i starten. Overvåget på tæt hold af Toby. Men sikke, at det er hyggeligt med kyllinger! Vildt hyggeligt at se hønemor gå rundt med sine kyllinger i haven.

Hønemor nyder virkelig også at være kommet i haven igen og have masser af plans at vandre rundt på og lede efter orm og insekter.

Egentlig også vildt at tænke på, at hønemor først har lagt sig i 21 dage og udruget æggene. Derefter har hun i 14 dages tid mest af alt ligget og varmet kyllingerne – det er altså mere end 1 måned, hvor en høne mest bare ligger. Desuden lægger en høne ikke æg i denne periode, hvilket man nu egentlig godt kan forstå… men må også være dejligt for hønemor at kunne bevæge sig omkring og få lagt æg.

Aftenen afslutter med et kik til bierne

Efter succesfuld at have lukket hønemor og kyllinger i haven, så kiggede Rune til bierne. Bierne har det også super godt. Der er masser af yngel og bierne henter massevis af honning. Herligt!

Vi kommer dog næppe til at høste honning i år. Det har virkelig været et dårligt år for bierne – og vi fik vores bifamilier meget sent, så vores fokus er at lave en stor familie.

biavler biudstyr bier kyllinger i haven
røgpuster bistade trugstade
Bier bistade trugstade

2 Kommentarer

 1. Helle
  Helle 1. august 2017

  Utroligt flotte bistader I har! Generelt et utroligt flot sted i bor – dejligt at følge jeres blog!

  • Nymolle1900
   Nymolle1900 3. august 2017

   Mange tak 😀 Dejligt at høre, at du ligesom os synes vi bor skønt 😀 vi er også mægtig glade for vores nye hjem 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *