Tryk "Enter" for at gå til indhold

Dyrkning af lavendel – for store lavendelbuske

Lavendelbuskene er afblomstret. Nu er det tiden til beskæring af lavendel. Kraftigt, så de kan blive til større og smukke buske næste år.

Det kan virke voldsomt – og helt forkert!

Noget af det første vi plantede, efter vi var flyttet ind tilbage i maj måned, det var at plantet 60 lavendel buske. De er plantet i stensætningen bagved vores bistader. Bier er nemlig vilde med lavendel, så selvfølgelig skal der være lavendel nær bistaderne.

Desuden er lavendel bare en fantastisk plante. Dufter skønt hele sommeren. Desuden er levende nem at tørre og gemme til duftbuketter – perfekt til at lægge imellem sengetøjet og i tøjskabet.

Og hvor har de mange lavendelbuske stået smukt. Virkelig været så flot at se, som baggrund til bistaderne. Lavendel står desuden rigtig smukt sammen med Kæmpe Verbena, som vi ligeledes har plantet i bedet her ved bistaderne.

Læs om vores anlæg af et lilla blomsterbed i haven, som perfekt bed omkring vores bistader:

Bierne elsker lilla blomster – og lavendel

Beskæring af lavendel

Netop fordi, at lavendelbuske kun for 4 dage siden stod på sit smukkeste, og fordi buske stadigvæk er stor og flot grønne – så kan det også virke voldsomt at klikke buske kraftigt ned.

lavendel klip pleje

Det er dog en nødvendighed med beskæring af lavendel, for at sikre en flot tæt busk næste år.

Med saks og en stor spand gik jeg derfor igang med beskæring af lavendel buskene.

Jeg klippede buskene helt ned, så til tætte puder. Sikke en duft af lavendel. Herligt job af få lov at stå for beskæring af lavendel. Det gør jeg gerne igen næste år!

lavendel klippet busk

Afklippet fra lavendelbuskene er næsten afblomstret. Skal man høste lavendel til buketter, så skal det gøres tidligere – faktisk når blomsten er lige ved at springe ud.

Jeg fik dog alligevel lavet en lille buket af lavendel til Runes hovedpude.

lavendel buket duft hovedpude

2 Kommentarer

 1. Gitte
  Gitte 3. august 2017

  Super indlæg! Tror da nok lige, at jeg skal ud og have klippet lavendel ned i weekenden – fik planter i morsdagsgave, som har blomstret flot 🙂

  • Martin - Nymolle1900
   Martin - Nymolle1900 4. august 2017

   Sikke en herlig morsdagsgave med et par lavendelplanter – dem kan du have meget glæde af i mange år fremover, hvis du blot får dem klippet HELT ned her i sensommeren. Held og lykke med det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *