Tryk "Enter" for at gå til indhold

Vi har fået kyllinger

21 dage er gået fra hønemor lagde sig på sine æg. Nu er hønseflokken vokset med 5 kyllinger, og de er vildt søde.

Ny udrugede kyllinger

Er de ikke søde? For 5 dage siden kom vi ud i stalden til små pip. De første 2 kyllinger var udklækket. Og dagen efter var 3 kyllinger mere blevet udruget, så vi nu har 5 ny udrugede kyllinger.

Temmelig godt resultat med 5 kyllinger ud af 6 æg, som hønemor lagde sig på.

Læs blogindlægget om, da vores høne blev skruk her

Siden hønemor lagde sig, så har vi flyttet hende i stalden. Her har hun kunnet være i fred for de andre høns. Alt imens har vi fået bygget en fin løbegård til hønemor og de ny udrugede kyllinger.

Hønemor tager sig godt at kyllingerne og nu er tiden kommet, hvor hun skal på græs med kyllingerne. Hønemor blev ikke helt tilfreds, da vi tog hende fra hendes kyllinger.

Men hovedet ind under en arm, også et godt tag omkring vingerne. Så blev hun rolig. Og vi kunne hurtigt samle kyllingerne i en spand og sætte dem ud i løbegården.

kyllinger spand

Hønemor blev meget glad for at blive genforenet i løbegården med hendes kyllinger.

Nu kan de få nogle uger her i den nybyggede kyllingegård, hvor hønemor kan tage sig af kyllingerne og de kan vokse – samtidigt kan hanen og den øvrige høneflok møde kyllingerne og stille og rolige vænne sig til hinanden igen.

kyllinger hønemor løbegård
hønemor kyllinger kyllingegård
hønsegård kyllinger kyllingegård

Når man ser sådan nogle små søde kyllinger, så er det svært at tænke på tartetter og stegt kylling. Ikke desto mindre, så er pointen at kyllingerne nu skal vokse sig store – og derefter skal de slagtes.

Men indtil da, så nyder vi at have fået kyllinger. Herligt at høre kyllinger pippe og sjovt at se, som hønemor tager sig af sine kyllinger.

4 Kommentarer

 1. Susanne Steincke
  Susanne Steincke 7. juli 2020

  Hej .
  Akut problem – brug for kyllingegård. Haft en magen til= den trekantede – den død .
  Muligt at få tegninger ?
  Eller sælger I kun ?
  Har 3 !! kyllinger : ikke planlag at få men overgv mig til min meget stædige Mille Fleur høne Der set stor rotte; den måske allerede ved at indtage gamle hønsehus/ – gård.
  Har sat dem i den dér , men kyllinger små . .
  Uro i byen ; må så ofre tid ( og økonomi ) på at få kyllingehus/gård hurtigt . og har ellers ingen planer om fremtidige kyllinger – har ikke plads. Glad for mine Mille Fleur – far citrongul , mor perlefarvet . Haft dem = racen i . .59 år !!
  Nuvel : kan / vil I hjælpe mig ?
  MVH
  Susanne Steincke

  • Nymolle1900
   Nymolle1900 9. juli 2020

   Hej Susanne

   Sikke skønt med kyllinger… Kan dog desværre ikke lige hjælpe med en løbegård. Vi sælger ikke. Vi er “bare” en blog om vores liv her på Nymølle 😀

   Tegning har jeg ikke engang af vores egen løbegård. Den er blot bygget uden tegning – og udfra en ide i hovedet. Den er dog ganske nemt at bygge, når du har nogle lægter og hønsetråd 🙂

   God fornøjelse med det 🙂 Og hygge med kyllingerne.

 2. Lis
  Lis 10. juli 2017

  Hvor hyggeligt! Og sikke fine kyllinger – ligner næsten fasaner. Meget vilde i farven. flot!

  • Nymolle1900
   Nymolle1900 11. juli 2017

   Det er så hyggeligt – næsten ikke til at klare at tænke på, at her “måske” ligger 5 suppehøner 😉 😉

   Og ja, Danske Landhøns får kyllinger, som er meget natur-agtige i farven – ligner korrekt fasankyllinger. Det er dog helt almindelige hønsekyllinger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *