Tryk "Enter" for at gå til indhold

Det er NU, pasning af amaryllis begynder…

I januar er der mange afblomstrede amaryllis løg. Lad værre at smid dem ud! Amaryllis løg kan gemmes – og det er desuden ganske nemt at få amaryllis til at blomstre igen til jul.

Amaryllis kan gemmes!

Jeg har efterhånden mange Amaryllis løg. Helt præcist 8 stk. Kommer af og til en ny til – eller to – men ellers gemmes mine amaryllis løg fra år til år. Nedenstående foto viser mine 8 Amaryllis løg. De to med grønne blade var dem, som blomstrer først – engang midt december – de øvrige har sikret blomster til stuen indtil nu.

Læs om pasning af Amaryllis løg her

kan amaryllis gemmes hvordan får man sin amaryllis til at blomstre igen

Mange vil måske mene at det er tosset at gemme amaryllis løg. Mange ved slet ikke at Amaryllis løg kan gemmes. Og helt fejlagtigt tror mange, at amaryllis er beværligt at få til at blomstre igen.

Det er det ikke! Det er faktisk ganske nemt at få amaryllis til at blomstre igen – og til jul, år efter år.

Amaryllis løg kræver desuden ikke særligt meget pasning. Faktisk handler det blot om at potte amaryllis op i en større potte, med ny jord, efter afblomstring. Dette gøres her i januar – og jeg virkelig nyder at få fingrene i jorden. Skønt.

At jeg potter løgene i større krukker handler ganske enkelt om at løgene har brug for mere plads til deres rødder. Altså mere plads end jeg har givet planterne i de små plastpotter, som er praktiske til at jeg løbende kan tage 1-2 løg ind i stuen – når løget er klar til blomstring.

kan amaryllis gemmes hvordan får man sin amaryllis til at blomstre igen

Fra januar og indtil midten af juli, så passes løgene – som hurtigt er blevet en flot grøn plante – præcis som enhver anden stueplante. Skal bare have vand og lidt gødning, af og til.

Grønne stueplanter

Amaryllis er godt nok ikke særlig pæn efter afblomstring. Der er løget mest af alt bare et stort løg i en potte. Ved rigtig pasning, så forvandles Amaryllis løg i løbet af 2-3 uger dog til en flot grøn stueplante.

Nedenstående foto er fra april, for nogle år siden. Planten til højre er 3 amaryllis løg. Det er da en flot grøn stueplante. Det synes jeg, i hvert fald.

grønne planter

Når vi kommer til midten at juli, så begynder bladene at visne. Når det sker, så er det tid til at planten sættes mørkt og køligt – jeg stiller bare potten med løgene ud i skuret.

Når planten er visnet ned, så graves løgene op, tørres i en løgpose. Og til oktober plantes løgene igen.

Det er da nemt. Ik?

Sådan får man sin amaryllis til at blomstre igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *