Tryk "Enter" for at gå til indhold

Når der mangler farve, blomster og duft

Kejserbusk er en vinterblomstrende busk. Fejlagtigt tror mange, at det betyder december. Tidspunktet til hvornår kejserbusk blomstrer i danmark er dog først januar – oftest først februar.

Hvornår blomstrer kejserbusk?

Kejserbusk blomstrer, når alle blade er faldet af. Og haven har mest brug for blomster. Nemlig i januar og februar – oftest først i februar. Man kan dog godt opleve at kejserbusk har lidt blomster i december, men den virkelige blomstring sker først i løbet af februar. Når vinteren har hårdest fast i Danmark – og kejserbusken står nøgen for blade og haven virkelig trænger til blomster, farve og duft.

Netop fordi kejserbusk først blomstrer om vinteren, så er det en rigtig god ide at placere busken på et centralt sted i haven. Mange steder anbefales det at plante en kejserbusk ved hoveddøren. Netop for at man virkelig kan nyde dufte og blomstringen, når man går ud og ind.

Vores kejserbusk er dog placeret udenfor vores vindue til vores spiseplads. Derved kan vi nye blomsterne, når vi spiser.

Lad mig desuden tilføje, at trods kejserbusk først blomstrer i vintermånederne, så er det en flot grøn busk resten af året.

Læs om plantning af kejserbusk her

Kejserbusk blomstring

hvornår blomstrer kejserbusk vinterblomstrende busk vinter blomster

Har man endnu ikke plantet en kejserbusk i haven, så kan det sagtens nåes. En kejserbusk kan plantes hele året – når blot man kan komme i jorden, til at grave et hul.

Plantes en kejserbusk nu, så vil det dog først være næste vinter, at man rigtig oplever ens kejserbusk i fuld blomstring. Man vil dog opleve en pæn blomstring allerede i år. Og på denne årstid, hvor haven ligger nøgen, farveløs og våd, så er selv en lille smule blomstring et kærkomment bidrag.

Vi er i hvert fald enormt glade for vores kejserbusk. Faktisk har vi flere gange overvejet at supplere med flere kejserbuske, for at skabe mere blomstring. Vi har dog valgt det fra. Vi har så enormt stor glæde over vores ene kejserbusk, som står centralt placeret i haven, at vi faktisk helst bare vil nyde den.

Og vi nyder den. Duften er FANTASTISK! Skønnest af alt, er dog de massevis af pink blomster.

Mange vil formentligt mene at vintergække, erantis, krokus og påskeliljer er budbringere om foråret. For mig, så er det min kejserbusk.

Til spørgsmålet hvornår blomstrer kejserbusk, så er svaret nemlig, når vinteren vender. Når vinteren har hårdest fat i Danmark, som normalt er omkring starten af februar, så blomstrer kejserbusken. Derfra går det kun fremad mod bedre og bedre forårsvejr.

Dermed også mere og mere at gøre i haven – og dermed naturligt også mere at skrive om her på bloggen. Vi ved godt at der har været lidt stille på bloggen den sidste tid, men skal jo også være noget at skrive om. Og vintermånederne er nu engang ikke der, hvor vi er mest i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *