Tryk "Enter" for at gå til indhold

Yndlings julepynt og nytårspynt

Og ja! Man kan nemt gemme et amaryllis løg fra år til år. Mine Amaryllis løg – som korrekt hedder Ridderstjerne – er efterhånden mange år gamle.

Amaryllis løg

Amaryllis er snart ved at være det eneste kendte navn for denne skønne KÆMPe blomst. Det korrekt er dog ridderstjerne. Amaryllis er en helt anden blomst. Men lad os bare kalde det amaryllis løg, så alle ved hvad vi taler om…

Læs nærmere om Amaryllis løg her – og læs, hvorfor det korrekt hedder Ridderstjerne

Jeg ELSKER Amaryllis løg! Jeg har 8 store løg. Endnu ikke lykkedes mig at få løgene til at dele sig, så jeg kan få flere løg – hjemmeavlede amaryllis løg. Det er nu også ligemeget. Jeg er glad for de 8 løg, som jeg har.

kan man gemme amaryllis løg blomstre igen

Jeg har fire røde amaryllis løg og jeg har fire bordeaux farvede amaryllis løg. Sidste nævnte hedder Benfica. Denne sort er jeg mægtig glad for. Det er den rigtige julerøde, hvis man spørg mig.

Mine Amaryllis løg er efterhånden ved at være temmelig gamle. Og trods det normale er at Amaryllis blomstrer i foråret, så er det intet problem at drive løgene til at blomstre til jul. Det lykkedes for mig hvert år.

Hvordan får man Amaryllis til at blomstre igen?

Det kræver lidt arbejde at få Amaryllis til at blomstre til jul. Det er dog ganske nemt gjort, så virkelig ikke noget at hænge sig i. Så ja! Man kan nemt gemme et amaryllis løg fra år til år.

Det hele starter efter blomstring. Herfra og indtil juli, så har man en virkelig flot grøn plante til vindueskarmen. Først fra juli skal man lige til at tænke lidt i planlægning – for at kunne få koordineret, så løget blomstrer til jul. Arbejdet er dog virkelig nemt.

Få guide til at få amaryllis til at blomstre igen her

Kan man gemme et amaryllis løg?

Gentager lige. Man kan NEMT gemme et amaryllis løg fra år til år. Og det er nemt at få et amaryllis løg til at blomstre igen. Uden at skulle pegefingre, så vil jeg næsten sige at det er frås at smide de store løg ud efter blomstring.

Indskyder lige. Jeg er TOSSET med løg. Især vild med tulipanløg, men amaryllis, påskeliljer, vintergækker og alle andre typer af blomsterløg nyder jeg også.

Ved at variere, hvornår jeg tager mine amaryllis løg ind så sikrer jeg at de ikke blomstrer samtidigt. Jeg har dog Amaryllis løg i blomst fra midten af december. Jeg fylder år d. 13 december og det plejer at være målet for at to løg blomstre. De sidste løg blomstrer af i løbet af starten af januar. Og vi plejer altid at have flere amaryllis løg i blomst til både jul og nytår.

Nogle synes måske, at Amaryllis løg kun er en juleblomst. Det synes jeg ikke. De kæmpe store blomster passer perfekt til nytår – pyntet med lidt serpentiner, så ser det helt rigtigt ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *