Tryk "Enter" for at gå til indhold

Pynt til julebordet

Nærmest ved at være en tradition, at der kommer en krans af gran over spisebordet. Fungerer genialt som bordpynt til julefrokost, hvor der skal være plads til mad på bordet. Desuden super hyggelig julebordpynt med krans af gran med lys over bordet.

Bordpynt til julefrokost

Vi skal holde julefrokost i weekenden. Rugbrød blev bagt tidligere på ugen. Rødkål er syltet og klar til at blive varmet op. Samme med asier – intet slår hjemmelavede syltede asier. Frikadellerne er stegt og her til aften er flæskestegen taget op, såvel fyld til tarteletter. Og der er handlet ind til weekende.

Kort sagt. Køleskabet bugner af alverdens lækkerier til julefrokost i weekenden.

Og netop idag har jeg fået færdiggjort årets bordpynt til vores julefrokost.

Bordpynt julefrokost krans batteri lys julekugler borddekoration jul juledekoration bordet julebordet julepynt

En krans af gran, hængt henover spiseboret. Vil næsten sige, som vi plejer.

Traditionen med krans over bordet til jul startede forrige år. I år har jeg opgraderet og sat lys i, såvel pyntet med massevis af julekugler i grønne og røde nuancer. Noget af en opgradering i forhold til sidste års bordpynt til julefrokost. Se vores julebordpynt fra sidste år her

Det føles nærmest som en tradition med krans henover bordet. Det er dog kun trejde år, at jeg gør det. Ideen har dog udviklet sig. Og vi har nu også grene over bordet i oktober, såvel som at vi har en krans af grene med massevis af farvede æg til påske.

Jeg er vældig tilfreds med årets krans. Virkelig en skøn tilføjelse med de mange bloklys.

Kunstig gran og LED stearinlys

I år er kransen desuden flettet med kunstig gran. Derved kan vi lade kransen hænge hele december, fremfor at den begynder at drysse efter nogle dage. Nogle er måske ikke til kunstig gran, men det fungerer altså! Slet ikke til at se, at det er kunstig. Når blot man vælger ordentligt kunstig gran.

Og nu jeg – måske – er ved at forarge nogle, med min brug af kunstig gran. Min mor har i hvert fald lidt svært med det. Så er de mange bloklys også med batteri. Vi har for år tilbage valgt at droppe levende lys indenfor, da det virkelig bare ikke er sundt. Min bedstemor havde astma og tålte det ikke, samme med Runes søster – og ja, lys på batteri fungerer bare. Ligesom kunstig gran.

batteri lys batterilys bloklys kunstig gran krans

Det kunstige gran er købt hos Brøndsholm _ og alle vores LED lys er købt hos lyshygge.dk.

Bemærk at jeg skrev købt, for vi er hverken sponsoret, har fået rabat eller er blevet betalt for at omtale hverken Brøndsholm eller lyshygge.dk – nævner dem blot, for at andre kan få glæde af deres skønne produkter.

Brøndsholm har virkelig naturstro kunstig gran. Jeg har også et par af deres små juletræer i kunstig gran, som pynter vores garderobe.

For ikke at glemme at vi har en kunstig gran guirlande hele vejen op langs trappen.

gran på trappe pynt dekoration kunstig naturtro

Fra lyshygge.dk kan jeg især anbefale deres FANTASTISKE udendørs bloklys. Dem har jeg efterhånden temmelig mange af – både i lanterne, vinduer i stalden og bruger dem ligeledes i græskar til halloween.

Se vores udendørs pynt med lys her

Klar til julefrokost med flot julebordpynt

Nå! Det skulle ikke blive reklame.

Dette blogindlæg skulle være en opfordring om at hæve bordpynt til julefrokost – eller bordpynt til juleaften, påskefrokost eller andre måltider – opover bordet og dermed give plads til maden på bordet.

Ikke sagt at der ikke findes plads til et lys på bordet, formentlig også en nisse – eller et stykke gran.

Når der skal dækkes bord med en flot dug, såvel flere tallerkner og glas, så bliver det hele dog hurtigt overfyldt. Det synes jeg i hvert fald. Og det er jo synd at det første, som sker – når maden skal serveres – at man begynder at fjerne pynt fra bordet, for at finde plads til maden. Eller endnu værre, at gæsterne ikke kan se hinanden fordi der “skal” stå blomst på bordet eller anden julepynt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *