Tryk "Enter" for at gå til indhold

Glædelig 1. december

Med sne i haven, så tegner det allerede til en god jul på gården. Nu må vi se om vi får hvid jul – for nu nyder vi snevejret med masser af kælketure.

Jul på gården

I år får vi nok en temmelig anderledes jul på gården. Det er Ingrids første jul, hvor hun faktisk forstår hvad det handler om. Ingrid fylder 2 til februar. Julepynt er hun allerede kæmpe fan af – hvorvidt lys i haven eller nisser er det bedste, ved vi ikke helt.

Nå ja! Og kælketur er noget af det bedste.

Hvor er det da også bare fantastisk med det snevejr. Det er ellers godt nok sjældent at vi har oplevet en hvid 1. december.

jul på gården julepynt lys i haven oppynt gran kranse hjemmelavet

Havens julepynt og julelys i haven ser også bare så meget smukkere ud med sne. Ikke mange blomster at pynte op med på denne årstid, så jeg pynter op med massevis af kranse af gran – og ellers massevis af stedsegrønne planter.

Nå ja! Også selvfølgelig rigeligt med juleroser til at supplere med. Juleroserne hænger dog lidt i frostvejret, men de rejser sig igen – når frosten forsvinder.

Juleneg til fuglene

Naturligvis skal dyrene også mærke, at det er december. Har været ude og hænge juleneg op i haven. Vi fordrer havens fugle året rundt, men her i vintermånederne får de lidt ekstra.

fodre fugle fuglemad neg juleneg

Det samme gælder gårdens dyr, som også skal mærke det er jul på gården. Har lige været forbi kaninerne med nogle æblegrene – såvel nogle rester fra de mange kranse jeg har bundet.

Læs om pasning af kaniner om vinteren her

Forhåbentlig får vi lov at beholde sneen noget tid. De melder heldigvis mere sne henover weekenden – skønt, da kælken er fundet frem og klar til massevis af kælketure.

Rigtig glædelig december til alle, som læser med.

December bliver det formentligt lidt stille her på bloggen. Der er trods alt ikke meget at gøre i haven, men vi vender stærkt retur straks det er tid til at så, plante og havehygge igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *