Tryk "Enter" for at gå til indhold

Vores kaniner STOR trives i frostvejr…

Så blev det virkelig vinter. Vågnede til minus 7 grader og haven dækket af sne. SKØNT! Men hvordan med en kanin i frostvejr? Kan kaniner være udenfor om vinteren?

Hold af kanin i frostvejr – og kaniner om vinteren

Ingen tvivl om at det er nemmere med kaniner indenfor om vinteren. Altså at tage kaniner ind i et værksted, skur eller garage. Her tænker jeg i forhold til at holde vand frostfrit, såvel kunne tilse kaniner uden at skulle ud i regn, frost og sådan.

Da Martin var barn og havde kælekanin, så flyttede kaninen ind i drivhuset. Derved kunne Martin og hans søskende nemt besøge kanin i tørvejr. Nu var det også en kælekanin, hvor vi har kaniner til slagtning. Vores avlskaniner er selvfølgelig tamme og vi kæler om dem – dermed bliver de unge kaniner til slatning også tamme – men ikke sådan at vi sidder og kæler en masse.

Når det er sagt, så har en kanin det fint med minusgrader. Faktisk vil jeg nærmest sige at en kanin trives i frostvejr – i hvert fald langt hellere frostvejr end sommervarme.

Tjekker man netdyredoktor, så vil man også kunne læse at kaniner fint tåler selv 15 minusgrader.

Frostfrit vand til kaniner

Den store udfordring ved at holde kaniner udenfor om vinteren, er at sikre frostfrit drikkevand. Det er dog et generelt problem for alle dyr om vinteren.

Her på matriklen har vi løst det ved at have flere drikkebeholderer. Og skifte både morgen og aften.

frostfri vand drikketrug vanddunk kanin kaniner drikkevand minusgrader

Til vores kaniner har vi 4 plastbøtter – 2 plastbøtter pr kanin. Har låg på bøtterne, for at kunne gå med vand i bøtterne uden at spilde halvdelen.

Om morgenen får hver kanin en ny bøtte med vand. Låget tages af og sætte på bøtte med frossent vand, som tages med ind og tør op. Sådan gentager vi igen til aften.

Det er selvfølgelig lidt besværligt, men vigtigt – og nødvendigt – at sikre drikkevand til kaniner også i minusgrader. Og heldigvis har vi sjældent frostvejr i længere perioder.

Vi gør det samme med gårdens øvrige dyr.

Ellers sørger vi selvfølgelig for at vores kaniner har rigeligt med halm. Normalt muger vi ud hos kaninerne en gang om ugen, men når vi har frostvejr som nu, så få kaninerne også lidt ekstra halm i løbet af ugen, for at sikre de har rigeligt med halm til at kunne lave en hule og sove i.

Læs om pasning af kaniner om vinteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *