Tryk "Enter" for at gå til indhold

Når der ikke er plads på bordet…

Elsker at pynte et flot bord. Med alt julemaden, så er der dog ikke meget plads til julebordpynt – derfor er jeg kommet op med en praktisk løsning. Jeg hænger julepynten over bordet.

Julebordpynt

Til jul må det hele gerne være lidt ekstra. Sådan har jeg det i hvert fald. Og det samme gælder for min julebord – i første omgang et julebord til en julefrokost her i december. Julebordet til d. 24 december venter vi lidt med at pynte.

Udfordringen med bordpynt til en julefrokost er, at der faktisk ikke rigtigt er plads til julebordpynt på grund af alt maden. Og jeg vil nu også gerne kunne se mine gæster, fremfor at sidde gemt bagved en masse pynt. Det er bare ikke hyggeligt. Ikke desto mindre, så er julen en tid til at pynte ekstra op. Jeg er derfor kommet op med en løsning, hvor jeg hænger julepynten op over bordet – i hvert fald en del af min julebordpynt. Der kommer helt sikkert også til at være pynt på bordet.

Løsningen er faktisk ganske nemt. Jeg har en gammel hulahopring, som jeg binder med gran. Derved får jeg lavet en stor krans af grans. Denne hænger jeg op over vores lampe. Og ned fra lampen hænger jeg forskelligt pynt. I år er det julekager. Det kunne dog ligeså godt være julekugler, nisser, kogler eller alt muligt andet.

julebordpynt julebordspynt julebord pynt lav det selv

Okay! Ovenstående billede viser kun, at kransen lige er hængt op. Næste skridt er plader i bordet, dug på bordet og et flot dækket julebord. Bemærk dog lige, som vejrguderne allerede har hjulpet til med oppyntningen udenfor. Haven dækket af sne, så bliver det ikke meget mere juleagtigt.

Ved at tage julebordpynt væk fra bordet – i hvert fald noget af det – så er pynten pludselig også i øjenhøjde, når gæsterne kommer. Der er plads til mad på bordet. Og der bliver ikke noget med at man skal sidde og kigge om hjørner med julebordpynt, for at se sine gæster. Samtidigt med at jeg har fået lov til at gøre ekstra meget ud af mit julebord.

Få guide til at binde en krans af gran

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *