Tryk "Enter" for at gå til indhold

Få Amaryllis til at blomstre til jul

Så blev det 1. december. Kun 24 dage til juleaften. De første af mine Amaryllis er snart i blomst – det er altså absolut intet problem at få Amaryllis i blomst til jul. Mine amaryllis løg er snart ved at være mange år gamle.

Kan man få amaryllis til at blomstre igen?

Lad mit hurtigt få afklaret det ofte stillede spørgsmål – altså hvorvidt man kan få amaryllis til at blomstre igen.

Absolut! Intet problem. Og det er også muligt at få blomst i Amaryllis til jul.

Mine løg er snart flere år gamle. Nogle af løgene er arvestykker fra min farmor. Og hvert eneste løg får jeg i blomst til jul. Det er ganske nemt.

amaryllis til jul få amaryllis til at blomstre igen

Foruden de 2 Amaryllis løg, som netop er flyttet ind i stuen – da de snart er ved at springe ud – så har jeg også 8 Amaryllis løg i vindueskarmen i kontoret. Her står de lunt og varmt og vokser til. Endnu en er snart klar til at komme ind i stuen.

Dertil kommer nogle stykker af Amaryllis løg, som står lidt køligere. Ganske enkelt for at sikre at alle mine Amaryllis løg ikke springer ud samtidigt, men at jeg både har Amaryllis løg i blomst til december og Amaryllis til jul, såvel Amaryllis løg til nytår.

Få Amaryllis i blomst til jul

Normalt er Amaryllis en forårs blomst – vist fra Afrika, hvis jeg ikke tager fejl. Ved korrekt pasning af amaryllis, forspiring af amaryllis og plantning af amaryllis løg på det helt rigtig tidspunkt, så er det ganske nemt at få Amaryllis til at blomstre til jul.

Tilbage i oktober plantede jeg mine Amaryllis løg.

Helt præcis 12 oktober – læs om plantning af Amaryllis løg her

Sidenhen har løgene mere eller mindre passet sig selv. Udover at jeg har taget lidt løg ind i varmen, og stillet andre mere køligt – igen, for at sikre at alle løg ikke blomstrer samtidigt.

Forud for plantning af Amaryllis har jeg mere eller mindre passet løgene, som jeg gør med tulipanløg. Sværere er det faktisk ikke. Pas planten indtil bladmassen visner ned, hvilket sker i løbet af juli. Det vil sige pas med vand og gødning fra januar indtil juli. Tag løgene op, tør dem og plant til oktober.

Læs om pasning af amaryllis løg her

Nu er det altså for sent til planting af Amaryllis løg. Heldigvis sælger butikkerne massevis af forspirede løg, som nok skal nå i blomst til jul. Også kan løget gemmes til næste år, hvor man kan få løget til at blomstre igen.

Mine Amaryllis løg er jeg næsten ligeså glad for, som meget af mit julepynt. Det er bare fantastisk at kunne finde de samme skønne ting frem år efter år – og nyde dem hele december. Elsker det!

Glædelig 1. december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *