Tryk "Enter" for at gå til indhold

Dyrkning af bønner i december

Okay! Retfærdigt skal det siges at jeg ikke forventer høst af friske bønner i december. Såning af bønner skete i oktober, så vi tidligt til foråret kan høste friske bønner…

Dyrkning og såning af bønner

Helt præcis handler det om hestebønner i dette blogindlæg. Hestebønner er de tidlige bønner. Og med korrekt såning af bønner, så kan man høste bønner endnu tidligere. Allerede i maj måned, hvis ikke slut april.

Læs om dyrkning af hestebønner her

24. oktober plantende jeg de forspirede hestebønner ud i køkkenhaven. Såning af bønner gjorde jeg starten af oktober, indenfor. Og allerede 3 uger senere havde jeg fine flotte planter til udplantning.

Nu skriver kalenderen december. Vi har allerede haft frost flere gange. Vi har sågar allerede haft sne, tilbage i slutningen af november.

De mange bønneplanter står endnu flot og grønt. Og vokser langsom fremad.

Med de meget lavere temperaturer, så stopper væksten lige så stille. Og fortsætter først til foråret, når vejret bliver varmere. Ved at starter dyrkning af bønner i oktober, så er vi dog allerede halvvejs med planterne.

Med andre ord: Det giver sig selv, at vi kan forvente tidlig høst af bønner i år – igen i år.

Det er vist 4 år i træk af vi dyrker bønner henover vinteren, og høster start maj – et år allerede slut april. Herligt med grønt til køkkenet i det tidlige forår, hvor der ellers ikke rigtigt er andet frisk grønt fra køkkenhaven. Foruden naturligvis kål.

Maj måned er det dog hovedsageligt grønt, som er henkogt, syltet og frosset ned – eller blot gemt i sin friske form, som f.eks. kartofler – vi har til måltiderne.

Det ville selvfølgelig se helt anderledes ud, hvis vi havde et drivhus – det er skam også planen at få. Indtil videre, så har vi dog intet drivhus. Et drivhus ville dog muliggør vinterdyrkning af grøntsager. Nuværende er det ikke rigtigt noget, som vi gør os i. Men uden drivhus, så er det faktisk kun maj (og lidt af april), hvor vi faktisk ikke rigtigt kan følge med til at være leveringsdygtige med frisk grønt fra køkkenhaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *