Tryk "Enter" for at gå til indhold

FÆRDIG! HURRA! :-)

Afbrænding af haveaffald er bestemt ikke klimavenligt – og afbrænding i haven er egentligt ikke særligt pænt overfor sine naboer…

Ikke desto mindre…

Så er det med STORT tilfredshed at vi sætter ild til bålet… Nu er vi nemlig færdige med oprydning fra de tidligere ejere.

Det har godt nok taget tid. Og har vist sig en noget større opgave end først beregnet.

Den hurtige opsummering er, at en temmelig stor del af ejendommen – en skråning – er blevet brugt, som losseplads for grenafffald, væltede træer og alverdens affald.
Vi har fået fliset meget. Fjernet alt glas, gamle havemøbler, paller osv. osv. Og vi har brugt en del grenaffald til at bygge pindsvindebo, brændestabler til insekter og andre små dyr.

Se vores flotte og hjemmelavede insekthotel her

Og..

Se vores hjemmelavede pindsvinebo her

Nu tillader vi os, at brænde de sidste store grene og nogle væltede træer af. Naturligvis efter at vi har oplyst vores naboer, så de ikke skal generes 🙂

Afbrænding af haveaffald

Sikke et bål! Vi har haft en presenning til at ligge henover bålet i nogle måneder, så træet kunne tørre helt ud – og dermed brænde hurtigere, med mindre dannelse af røg.

Vådt træ oser rigtigt meget og skaber langt mere CO2, såvel som er til langt større gene for naboer. Ingen grund til det!
Desuden tænder vi ikke op med papir eller tændvaske, men tænder op i tørt træ – ved at tænde i en kvas og smågrene.
Vælg desuden at tænd op, oppe og ikke nede, så flammerne langsomt får lov at arbejdede sig nedad – det giver den reneste forbrænding.

Træet er godt tørt og der kom hurtigt ild i bålet. Det er måske svært at tro, men i løbet af 45 minutter, så var hele bålet faktisk brændt ned – og lå derefter blot og ulmede.

Så vores afbrænding af haveaffald må siges at have været en succes. Hvor er det fantastisk skønt at være færdig med den oprydning!

Får mark græs

Vi er også ret sikre på, at fårene er glade for oprydningen.

De var i hvert fald temmelig nysgerrige for, hvad der skete. Med bålet brændt ned, så kan de også komme over på en ny fold inden længe – og få noget nyt lækkert græs.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *