Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hjemmedyrkede solsikker til halloween

Store orange græskar, gule solsikke og dødninge hoveder… Sådan pynter de op til halloween og allehelgens aften i USA – Derfor har vi sået solsikke sent…

Halloween Dekoration

Kalenderen skriver d. 22 oktober. Der er 9 dage indtil d. 31. oktober og dermed allehelgensaften – eller som de ville sige det i USA, Halloween.

Vi har dog allerede været igang med klargørelsen til Allehelgensaften længe. Vi har nemlig tilbage i august sået en masse nye solsikke på marken, som forhåbentligt kan nå at blomstre til halloween. Idag er første solsikke sprunget ud – og det tegner til at der er mange flere solsikke på vej. Skønt!

Okay! Sandt skal det være. Vi såede ikke kun solsikke pga. Halloween og Allehelgensaften. Vi såede, for at få ekstra foder til havens fugle og til vores får, som elsker at spise tænglerne fra solsikke.

Vi håbede dog, at solsikkene ville blomstre til d. 31. oktober – det er nemlig super flot at pynte op med solsikke.

Og alt tegner på, at vi får rigtigt mange solsikke i blomst til Halloween og Allehelgensaften. Helt perfekt!

solsikke blomst mark

Tænker at vi godt kan gentage denne succes næste år! Solsikke er bare en fantastisk smuk blomst, så det er næsten synd at den kun pryder danske haver og marker i sommer månederne.

Det er da desuden kun dobbelt-dobbelt bonus med solsikke i buketter og til halloween dekoration, at vi efterfølgende kan forære blomsterhovedet – fyldt med alle solsikkefrø – til fuglene. Og at vi kan forære stilk og blade til fårene, som kan spise sig store og tykke på resterne af vores buketter.

Dyrkning af solsikke er desuden super nemt! Og nu vi taler om bonus ved dyrkning af solsikke, så er solsikke også fantastisk godt for jorden. Solsikke får nogle meget lange pælerødder, som smadrer jorden godt – og dermed sikrer en dejlig løs og porøs jord til at plante i.

Læs om vores dyrkning af solsikke her

Endnu en af havens skønheder i blomst…

Nu vi taler om skønne blomster, så skal I også lige se vores artiskokker – de stå i blomst netop nu, i de skønneste lilla farver.

Læs om dyrkning af artiskokker her

Artiskokker i køkkenhaven er bare helt fantastisk. Både en virkelig smuk plante, meget smuk blomst – og vi kan høste rigtigt mange artiskokker. De første artiskokker høstede vi i juli og vi høster fortsat – og kommer til at fortsætte med at høste artiskokker længe endnu. Virkelig en lækker grøntsag! Kan kun anbefales på det kraftigste at dyrke i køkkenhaven.

Artiskok hovederne er desuden vældig dekorative – måske vi ligefrem kunne lave en halloween dekoration med solsikke og artiskokblomster? 🙂

artiskok blomst køkkenhave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *