Tryk "Enter" for at gå til indhold

Dyrkning af artiskok

Artiskokker er groet godt til. Nu er tiden kommet til planting af artiskok i haven – så planterne kan vokse sig endnu større.

Plantning af artiskok

Selve plantning af artiskok er en langsommelig proces. Faktisk startede det helt tilbage i februarmåned, ved at vi såede nogle artiskok frø.

Sidenhen er artiskokkerne omplantet flere gange – og har været placeret i et vindue, hvor artiskok planterne har vokset sig større og større.

De sidste 3 dages tid har vi haft artiskokkerne ude i haven i løbet af dagen – og ind i vindueskarmen om natten. Dette for at hærde planterne til de udendørs temperaturer og gøre planterne klar til plantning af artiskok i haven.

Nu er dagen kommet, hvor planting af artiskok skal ske.

Vi planter artiskokkerne på et stykke bart jord langt vores nyplantede hæk. På sigt skal her plantes blomster, men i år bliver det her vi har lidt køkkenhave.

Planting af artiskok vil i fremtiden selvfølgelig høre sig til i vores køkkenhave, men i år bliver planting af artiskok her på dette stykke jord, som skal være vores lille køkkenhave i år.

Der vi vil anlægge vores køkkenhave er nemlig der, hvor maskinerne til jordvarmen kører frem og tilbage til marken.

Læs om vores etablering af jordvarme her

Nu er det bare at vente, sørge for løbende at få vandet og krydse fingre for at planterne kommer til at gro godt her – så vi kan få lov at høste mange artiskokker.

Men mon ikke, at det bliver et godt artiskok år? Hvis vejret fortsætter med den varme, som vi har haft indtil videre, så bliver det ikke bare et godt artiskok år. Det bliver et fantastisk år til at dyrke artiskok.

Måske vi skulle prøve at sylte nogle artiskokker til efteråret. Det smager skønt, men aldrig noget vi har prøvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *