Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hvor skal vi hen, du?

Vi skal på græs! Tiden er nemlig kommet til, at fårene skal sættes ud på marken – og få lov til at gå hele sommeren og spise græs.

Vi sætter får på græs

Vi har ikke så mange får. Kun 3 får og 2 lam – kun det ene af vores får, som har fået lam i år. Vi fik jo først vores får i efteråret. Og kun det ene får var drægtigt.

Se fårene, da vi fik leveret vores får her

Med kun få får, så er det ganske nemt for os at sætte får på græs.

Måden vi sætter får på græs på er ved at sætte fårene i en lille indhegning, som vi løfter til foldene. Fårene følger ganske roligt med, og derved får vi nemt transporteret fårene til marken, hvor de kan spise sig tykke i græs.

Transport får grinder græs

Faktisk er det lidt snyd at sige, at vi sættere får på græs nu. Fårene har nemlig allerede været til og fra græsset – eller helt korrekt, så har fårene spist vores græs i haven.

Vores får på græs i haven – klik her

Nu er tiden dog kommet til, at fårene rigtig skal på græs. Altså at vi lukker fårene ud på vores marker, hvor de kan gå hele sommeren og lang ud på efteråret.

Det har været vildt hyggeligt at have fårene på stald, her henover vinteren. Det bliver dog også dejligt at få fårene ud på marken, og kunne nyde synes af fårene på vores marker.

Med får på græs, så slipper vi også for dagligt at skulle fodre. På markerne klarer fårene sig egentlig selv – skal blot have vand og det er til at klare.

Så jo, vi glæder os til at få får på græs.

Tror også fårene glæder sig til at komme ud på græsfoldene og rigtigt kunne løbe og spise masser af græs.

klovklipning klove klipning får
– Inden fårene kommer på græs, får de lige klippet klove af Martin

Også er fårene kommet på græs…

græs får sommer
får græs mælkebøtter lam
græs får mark
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *