Tryk "Enter" for at gå til indhold

Blomster skal der til…

Fuglebadet er placeret. Nu skal der plantes til med blomster omkring vores fuglebad i haven.

Fuglebad i haven

Vi er super glade for at iagttage fulgelivet i vores have. Og sikke et fugleliv! Vi har rigtigt mange forskellige fugle, og nyder rigtigt meget at se fuglene hygger sig i haven.

Hele vinteren har vi fodret med korn, fuglefoder og mejsekugler.

Nu er det blivet sommer og det er pludselig blevet utroligt varmt. Derfor skal vi selvfølgelig have et fuglebad i haven, så fuglene kan tage en dukker – og samtidigt få lidt vand at drikke.

Det har nu længe været planlagt, at vi ville have et fuglebad i haven. Faktisk har det længe været del af haveplanen, at der netop midt foran vores hus, skal være et fuglebad.

Vi har blot haft svært ved at finde et fulgebad, som vi kunne lide. Det er nu lykkedes. Vi er super glade for vores nye fuglebad. Håber også fuglene bliver glade for deres fuglebad i haven.

Læs vores blogindlæg om etablering af bed til fuglebad her

Planter til omkring fuglebad

Vi har været på planteskolen og købt planter, som vi vil plante omkring fuglebadet – så fuglebadet kan blive lidt mere en naturlig del af have. Med blomster omkring vores fuglebad, så vil også bier og insekter kommer til at flyve herhen.

Desuden er det en god ide med beplantning omkring et fuglebad i haven, da fugle dermed bedre vil kunne lide at bruge badet.

Bedst ville det selvfølgelig være me nogle buske omkring fuglebadet, så der kommer noget fuglene kan gemme sig i. Det kommer på sigt i bedene, som skal laves rundt omkring fuglebadet.

Her i første omgang handler det om det lille bed, som er direkte rundt omkring fuglebadet. Her planter vi Jakobsstige, som er en skøn blomst med en lang blomstring igennem det sene forår.

Helt tæt ved fuglebadet har vi plantet hvid Sankthansurt. Normalt er de fleste Sankthansurt i Danmark pink eller rosa, men den hvide Sankthansurt er noget så flot – og har nogle meget lækre lysegrønne blade. Sankthansurt vil vokse sig langt større og støre, bagved Jakobsstige. Når Jakobsstige er færdig med at blomster i slutningen af juni, så vil Sankthansurt tage over og begynde at blomstre fra august og langt ud på efteråret.

Super fin sammensætning af et bed, så vi får en lang blomstring omkring vores fuglebad i haven.

– til efteråret er planen er sætte en masse tulipaner i bedet, som kan blomstre i det tidlige forår.

fuglebad i haven vand planter bed
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *