Tryk "Enter" for at gå til indhold

Sikke et blomsterflor…

Vi har lagt MASSEVIS af påskeliljer i græsplænen, tilbage i efteråret. Nu blomstrer de flot – det er helt fantastisk…

Påskeliljer i græsplænen

Okay! Lad mig starte med, at jeg normalt aldrig ville lægge påskeliljer i græsplænen – hvis man ønsker en pæn grøn græsplæne.  I hvert fald ikke i sådan et omfang, som vi har gjort det. Vi har tæppebombet græsplænen med 1500 påskeliljer.

For at påskeliljer kommer igen, såvel formeres år for år, så skal planten have lov at visne ned. Det sker i løbet af maj måned, hvor man altså ikke må klippe græsset. En klynke påskeliljer i græsplænen hist og her, kan man køre udenom med plæneklippere. Det kan man dog ikke, når plænen er tæppebombet med påskeliljer – som vi vi har gjort det.

Der er lagt 8 forskellige sorter af påskeliljer, for at sikre en så lang blomstring som muligt. Nogle blomster tidligt, andre blomstre sent og nogle midt imellem. Farverne er gul, hvis og sart gul. Det er vildt flot. Og tænk bare, at det næste år bliver endnu flottere – påskeliljer formerer sig jo år for år.

Men altså! Vi har forvandlet vores tidligere pæne græsplæne i frugthaven, til en vild have. Det startede vi op med allerede forrige år. Virkelig glad for det, men vi manglede blomster i det tidlige forår. Derfor løsningen med påskeliljer, hvilket har været over alt forventning.

Læs om lægning af påskeliljer her

Det tog temmelig lang tid, da alle de VIRKELIG mange påskeliljer blev lagt, tilbage i efteråret. Det er dog det hele værd.

Anlæg en blomstereng i græsplænen

Den allerstørste anbefaling herfra, til at forvandle græsplænen til en vild blomstereng. Om ikke for andet, så bare for at kunne tæppebombe med påskeliljer i græsplænen.

Lad mig dog tilføje, at vi virkelig er glade for vores vilde blomstereng. Vi bruger mindre tid på at slå græs, hvilket giver sig selv. Og vi nyder virkelig de mange blomster. Dertil også de utroligt mange insekter, som pludselig sværmer rundt.

Kraftigste anbefaling herfra!

Det behøver desuden ikke være hverken svært eller besværligt at anlægge en blomsteren. Vi er gået helt lavpraktisk til værks, uden alt det hurlumhej med at grave græsset væk og køre sand på.

Det ville blive ALT for stor arbejde med knap 2000 kvadratmeter frugthave, som blev forvandlet til vild have.

Vi har ganske enkelt klippet græsset kortere og korten – i løbet af vinteren. Faktisk klippede vi gerne før frost, for at være ekstra hård ved græsset. I foråret blev der sået frø. Ganske nemt.

Læs om vores anlæg af vild blomstereng her

Udover påskeliljer i græsplænen – eller rettere sagt påskeliljer i vores vilde have – så har vi også fået opsat et dueslag. Og fået et hold duer. Måske ikke ligefrem vilde duer, men duerne skal flyve frit i haven. Det hele er faktisk ved at blive virkelig hyggeligt i frugthaven, hvor der førhen bare var en stor græsplæne omkring frugttræer.

Læs om vores duer her

Vi bruger pludselig langt mere tid herude i frugthaven. Det er pludselig blevet en fast del af en gåtur rundt i haven, hvor det førhen var kedeligt herude (størstedelen af året). Nu er her blomster og liv. De mange stier vi har klippet i græsset gør også at en gåtur i den vilde have virker helt planlagt – naturligt.

Igen. Stor anbefaling herfra, for at anlægge en vild have – og fylde med påskeliljer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *