Tryk "Enter" for at gå til indhold

Et rigtigt vinter have arbejde…

Intet tidspunkt er bedre, end vinteren, til at beskære græskanter – og fjerne græs i haven. Også græs omkring æbletræer er tidspunktet nu. Det kan gøres i både frostvejr og regnvejr, når bare tøjet er rigtigt…

Må der være græs omkring æbletræer?

Det hurtige svar er nej!

En regel, som egentlig gælder for alle frugttræer. Græsset hindre vand i at trænge ned til træetsrødder og stjæler næring fra træet.

Igen regel uden undtagelser

Det gælder nemlig for ældre frugttræer, at det intet problem er at græsset gror helt ind til stammen.

Der bør dog være frit for græs i ca. 1 kvadratmeter omkring træer, indtil træet har fået 5 år i jorden.

Specielt græs omkring æbletræer – og andre frugttræer – bør på det kraftigste frarådes de første 5 år, for at sikre et sundt træ.

Kræft i træer, som rammer træet i dets unge år, mindskes kraftigt ved at undgå græs omkring træet – indtil rødderne er veludviklede og træet står fast.

I forhold til kræft i frugttræer er især kalk i jorden vigtigt – og græs er meget glad for kalk. Så for at græsset ikke bare stjæler alt kalk i jorden, så bør græs omkring æbletræer og frugttræer fjernes!

Perfekt vinter arbejde!

Januar er for mange en tid, hvor man ikke rigtigt kommer i haven. Det er synd, da der er så meget vi kan gøre i haven. Beskæring af frugttræer er især en god opgave at få gjort i januar.

Læs om beskæring af frugttræer her

En anden rigtig god arbejdsopgaverne, som med fordel kan gøres i haven i januar er at beskære græskanter. Det er især genialt at beskære græskanter i frostvejr – specielt, hvis man har dårlig ryg eller genre vil skåne sig selv det det ellers ofte hårde arbejde ved at beskære græskanter.

Læs om beskæring af græskanter her – og få svaret på, hvorfor frostvejrt er perfekt til at beskære græskanter, når man har dårlig ryg.

Fjernelse af græs omkring frugttræer er virkelig også et perfekt job at få gjort her i januar. Vores frugttræer trænger specielt til at få fjernet græs omkring sig! I forbindelse med den varme sommer, så lagde vi et dække omkring træerne af halm – for at holde bedre på fugten i jorden.

I løbet af efteråret er græsset vokset flittigt og har nærmest fået sig etableret helt ind til frugttræer. Det skal det ikke! Og idag har vi været i haven og få fjernet græsset omkring de mange nyplantede frugtræer.

Læs om etablering af frugthaven her

Det tog nogle timer og krævede en del ture med trillebøren, men nu er det gjort. Herligt! Og det ser da bare så meget bedre ud, at græsset er blevet fjernet. Vigtigt af alt, så har træerne det bedre.

græs fjernelse frugttræer fugtthave


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *