Tryk "Enter" for at gå til indhold

Apropos – vinterbeskæring

Januar er det perfekte tidspunkt til beskæring af træer i haven – bladene er væk, træet er i dvale og der er intet andet at gøre i haven…

Vinterarbejde i haven

Havearbejdet i vintermånederne, tænker mange, er slut. Sådan er det dog ikke! Der er massevis af arbejde, som med fordel kan gøres her i vintermånederne.

Vi har allerede været i haven og beskære havens frugttræer – det SKAL gøres om vinteren.

Læs om beskæring af frugttræer her

Havens øvrige træer kan dog – med stor fordel – også beskæres her i vintermånederne.

Beskæring af træer i haven

Den helt overordnede grund til at foretage beskæring af træer i vintermånederne, det er at træet er i dvale. Det er desuden langt nemmere at overskue træet, da træet er fri for blade – og dermed sikres lettere en flot beskæring. Det er yderligere langt mere skånsomt for dig selv, at beskære træet om vinteren – uden bladene på træet, så er grenene langt lettere.

Endnu en rigtig god grund til at hoppe i det varme tøj og komme ud i haven, på trods af vintervejret, det er tiden. Der er ikke ret meget andet at gøre i haven, her i januar måned, og dermed er der masser af tid til at få beskåret havens træer – før foråret begynder og der pludselig er rigtigt meget at gøre i haven.

Nå ja! Også er det da langt sjovere at bruge en eftermiddag – eller to – i haven, med at beskære træer og slæbe grene væk, end at bruge januar i et fitness center.

Netop derfor har vi også været i haven, denne skønne søndag i januar – det har regnet et par gange, men ellers været en super dejligt dag i haven. Og vi fik beskåret havens træer. Det største arbejde blev gjort med havens kæmpe store piletræ. Det skal beskæres årligt, for ikke at blive alt for vildt – pil er bare et træ, som kræver meget beskæring.

Haven største træ – kæmpe piletræ

Vores kæmpe piletræ er dog utroligt smukt. Specielt smukt om foråret, når alle knopperne på træet springer ud – gæslingerne dækker træet. Det meget store piletræ, står som en kæmpe paraply i haven.

Under piletræet er placeret to meget, meget store sten – dem nyder vi at sidde på og nyde udsigten over haven. Under piletræet er desuden anlagt et stort ovalt Hortensia bed, som blomstrer hele sommere – ser dog temmelig kedeligt ud her i januar.

Det først, som springer ud og blomstrer under piletræet, det er dog massevis af skovanemoner – vi bor tæt på en bøgeskov, som er helt dækket af skovanemoner og de har forvildet sig ind i haven og dækker hele jorden under vores piletræ. Meget smukt!

Vi glæder os til foråret! Det er helt sikkert!

Vi har dog haft en super dejligt dag i haven. Fået foretaget havens beskæring af træer – og nu er vi rykket indendøre og nye en stille søndag aften med god mad. Skøn søndag!

BONUS: ved beskæring af træer om vinteren (vinterbeskæring)

Mange grene fra træer kan sætte til drivning – altså tage nogle grene ind i varmen i en vase og lade dem springe ud. Pil er især god til at sætte til drivning. Og vi fik naturligvis lavet en buket af pilegrene, som vi havde klippet af havens kæmpe store piletræ.

grene med knopper

Herlig måde at få nogle – gratis – buketter til stuen, her i vintermånederne.

Foruden pil, så er især forsythia, dronningebusk, rododendron, bøg gode at sætte til drivning.

Læs om drivning af forsythia grene her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *