Tryk "Enter" for at gå til indhold

Blomster fra haven i vinter

Haven ligger kedelig hen i vintermåneder, og der er derfor heller ikke mange blomster at tage ind til buketter – nu er tiden dog kommet til at kunne nye blomstrende grene.

Drivning af blomstrende grene

Det hedder sig at sætte grene til drivning, når man i vintermånederne går i haven og skærer grene – som man tager ind, og vil have til at blomstrer.

At have grene til drivning er en super måde at få blomstrende grene til vaser – længe før, grene udenfor blomstrer.

Vi har rigtigt mange forsythia i haven, hvorfor vi har taget grene til drivning af forsythia af flere omgange. Forsythia er nemlig en af de aller bedste og smukkeste grene, at tage ind her i det tidlige forår – eller sene vinter.

Forsythia grene er nemlig rigtig god til blomstrende grene i vaser!

Forsythia sætter hurtigt tusindvis af knopper og inden længe har man blomstrende grene, som er dækket af smukke gule blomster.

Forsythia kan sættes til drivning længe inden, at vintergækker og påskeliljer er kommet op af jorden. Og forsythia er derfor virkelig fantastisk at have i haven, hvis man gerne vil have blomster til vaser i januar og februar – eller mere korrekt gerne vil have blomstrende grene til vaser. Forsythia er jo nemlig ikke en blomst, men en busk.

Læs hvordan vi satte grene til drivning her

Se min smukke kamelia

Er også lige nødt til at prale. Se lige min smukke kamelia.

Vildt at den er kommet frem af en enkelt lille gren, som er stukket i jorden. Kamelia er desuden en fantastisk plante til soveværelse, hvis man vel at mærke kan lide at sove køligt.

Kamelia skal nemlig stå kold – og gerne i et nordvendt vindue – så blomstrer den smukt i januar indtil april. Efter blomstring har man en smuk grøn plante.

Den største udfordring ved kamelia er næsten at undgå at vande. Kamelia skal nemlig ikke have særligt meget vand. Skal helst stå i spagnum og kun vandet med 1-2 shotglas vand en gang månedligt – så har den det bedst.

Det er altså super nemt at passe en kamelia. Og den kvittere med de smukkeste blomstrende grene fra januar og indtil april.

vindueskarm kamelia camelia blomst kamelia Camelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *