page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Prikling af artiskok

Artiskokkerne gror godt i vinduet. Nu er det tid til at få dem priklet om og give rødderne mere plads – så dyrkning af artiskok kan fortsætte…

Dyrkning af artiskok

Det er intet problem med dyrkning af artiskok i Danmark, når man blot kommer igang tidligt. Dyrkning af artiskok behøver ikke engang være for at få artiskokker til køkkenet. Artiskokker kan også bare dyrkes for de store smukke blomster.

Vi dyrker artiskok for både blomsterne, men især også fordi vi elsker artiskok.

I år er planen at plante artiskokkerne i prydhaven blandt gladiolus, med et underlag af lidt radiser og gulerod. Sådan en pæn, men spiselig have.

Det skal nok blive godt. Mere om det senere! Først skal vi lige have styr på omprikling af de spirede artiskokker.

Det er nu nogle uger siden vi startede op med dyrkning af artiskok. Det skete ved at sætte nogle artiskok frø til forspiring i vinduet.

Læs om forspiring af artiskok her

artiskok prikling dyrkning

Nu er tiden kommet til at få priklet de små planter om, så rødderne kan få mere plads. Forspirede i så- og priklejord. Det er samme jord, som der prikles om i.

Efter prikling af artiskok, så stilles planterne igen i vinduet, hvor planterne kan vokse større – der er fortsat nogle måneder til planterne skal plantes ud i haven.

Jo jo! Dyrkning af artiskokker er en langsommelig proces, men det er også kun super hyggeligt at få lov at forspire lidt allerede nu. Og dermed tage forskud på årets haveglæder.

Med prikling af artiskokkerne kan man også pludselig begynde at tælle ned til, at man rigtig kan begynde at forspire – og dernæst er det snart tid til at komme i haven og så, men der går nok lige en måned eller to endnu. Tror den største udfordring ved forspriring er at komme for tidligt igang.

Artiskok forspiring rødder
Artiskok skal prikles om, når der er to blade – og lange, sunde rødder.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *