Tryk "Enter" for at gå til indhold

Lørdagens store have projekt

Midt i stendiget står en stor smuk busk. Busken skal flyttes til et andet sted i haven – et ordentligt knokkel arbejde, men perfekt årstid.

Flytning af busk om vinteren

Fejlagtigt tror mange, at opgravning og flytning af busk og træer bedst gøres om sommeren. Nogle tror måske at buske bedst flyttes i efteråret, hvilket let kan tænkes i forhold til at plantning af nye buske bedst gøresi efteråret.

Det bedste tidspunkt til flytning af busk og træer er dog om vinteren – eller det aller tidligste forår. Altså før busken og træet bruger energi på blade og blomster.

Vi har netop en kæmpe stor busk, som står foran huset. Den er meget smuk, når den blomster i sommeren. Busken står dog rigtigt dumt. Først og fremmest fordi vi netop er ved at lave et stendige til vores pæonbed, men også fordi busken står meget tæt på huset. Derfor skal busken flyttes og vi bruger derfor lørdagen på flytning af busk.

Læs om anlæg af vores stendige til pæonbed her

Først gravede vi en stor rende rundt om busken. Dernæst begyndte vi at banke og hakke rødderne over, så vi kunne få busken løs. Også var det blot at vælte buske.

Lettere sagt end gjort! Men da vi først havde fået væltet busken, så var det en nem sag at få flyttet busken. Vi kunne nemlig blot rulle den henover græsplænen og placere busken i det nye hul, som vi havde gravet.

busk flytning opgravning

Og sådan foretager man nem flytning af busk – som bedst gøres i vinteren.

Kan tilføje, at det virkelig også er super god træning! Man får virkelig brugt hele kroppen. Først rygmusklerne ved at grave. Derrnæst overarme ved at hakke rødder over. Og sidenhen lårmuskler ved at trække, skubbe og hive i busken.

Kort sagt! Vi springer fintes over denne weekend – og er glade for de ekstra julekager vi spiste i december.

Hund busk halm nyplantet

 

2 Kommentarer

 1. Annemette
  Annemette 31. januar 2022

  Det lyder rigtig spændende! Hvor meget vander du efter vinter-flytningen af sådan en stor busk?
  Mange tak for indlægget

  • Rune&Martin
   Rune&Martin 31. januar 2022

   Hej Annette

   Fedt du læse rmed 🙂 Det er nu 4 år siden, at vi flyttede busken. Den står flot endnu, hvor den er flyttet til.

   Vi vandede ikke efterflytning, da der kom regn dagen efter. Men er der udsigt til flere dage med tørvejr, så vil jeg da give busken noget vand 🙂

   Vi vandede faktisk først i maj. Flyttede busken i februar – først gang vi vandede var maj, hvor planten fik en ordentligt omgang vand. Det var et tørt forår i 2018. Og hele sommeren var EKSTREMT tør, så vi vandede løbende hele sommeren. 4x 10 liter vandkander 1-2 gange om ugen.

   Vanding sluttede august 2018, og siden har vi ikke ofret en dråbe vand på busken. Og den stortrives 🙂

   Skøn uge 🙂

   vh. Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *